Kézilabda

2023.10.19. 11:04

Az első hazai győzelem megszerzésére készül az ENKSE

Idei harmadik hazai mérkőzését vívja pénteken 18 órai kezdettel a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata az NB I.-ben, és a Vasas után ismét egy négypontos csatát vívhat ezúttal a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellen.

Gajdács Pál

Fotó: Für Henrik-archív

A tavalyi bajnokságot a 9. helyen befejező és most is ebben a pozícióban elhelyezkedő Fejér megyeiek eddig négy ponttal büszkélkedhetnek a bajnokságban és éppen a két riválist, a hazai pályán a Fehérvárt (35–33), majd idegenben a Vasast (32–26) verték meg. A Ferencvárossal (21–44) és a Debrecennel (19–31) ők sem bírtak, az viszont nagy meglepetés, hogy legutóbb a NEKA csapatával, a balatonboglári mérkőzést 26–21-re elbukták.

A gólfelelősük ebben az idényben is irányítójuk, a korábbi válogatott Szalai Babett, aki 20 találattal a jobbátlövő lengyel Malgorzata Trawczynskával holtversenyben vezeti a házi góllövőlistájukat.

A Békéscsaba legutóbb Debrecenben vendégszerepelt, de nem sikerült borítania a papírformát, így öt forduló után továbbra is két ponttal rendelkezik, ami a 12. helyet jelenti a bajnokságban. A rehabilitációját végző Borbély Mártára és a Vasas ellen megsérült Giricz Laurára ezúttal sem számíthat majd Rác Sándor vezetőedző, de a korábbi hiányzó irányító Román Dorinára a remények szerint igen.

A felek legutóbb Békéscsabán februárban találkoztak, ahol rendkívül meggyőző teljesítménnyel a lila-fehérek 31–27-re legyőzték a DKKA együttesét. Előtte viszont a párharc dunaújvárosi találkozóján 30-26-os hazai siker született.

– Az utóbbi egy hónapban több sérültünk és betegünk volt, és sajnos sem a Vasas, sem a Debrecen ellen nem tudtuk a hiányukat megfelelően pótolni – mondta a klubhonlapon mérkőzés előtt a Békéscsabára nyáron Vácról érkező 30 éves kapus, Pásztor Bettina. – Mostanra rendeztük a sorokat. A regeneráció volt fókuszban és az, hogy a kiesőink ismét vissza tudjanak állni a napi munkába. A héten viszont már érezhető volt, hogy pénteken fontos összecsapásunk lesz, mert kifejezetten intenzív edzésekkel és nagy elánnal vetette bele magát a csapat a munkába. És ami még fontos, hogy a Vasas meccs utáni sokkon is sikerült túllépnünk.

Pásztor Bettina elmondta, hogy nagyon szeretnék két vállra fektetni ellenfelüket és megszerezni az első hazai győzelmet. 

– A Kohász is mindent meg fog tenni, hogy a NEKA otthonában elszenvedett botlását kijavítsa – figyelmeztetett a fehérgyarmati születésű hálóőr. – Kiélezett rangadóra számítok, ahol nagyon fontos lesz, hogy a gólérzékeny kulcsjátékosaikat, élükön Szalai Babettel kikapcsoljuk és a lehető legkevesebb technikai hibával kézilabdázzunk, amivel a villámgyors lerohanásaikat is megelőzhetjük. A szívünket-lelkünket ki kell majd tenni a pályára és mentálisan is erősebbnek kell lennünk. Okos, fegyelmezett kézilabdát kell játszanunk és fontos betartani a taktikai utasításokat. Az elejétől megfelelő összhangban kell lennünk védekezésben is, amit bízom benne mi kapusok is a lehető legjobban tudunk majd segíteni.

A mérkőzés két játékvezetője Bíró Ádám és Kiss Olivér lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában