Labdarúgás

2023.10.22. 14:01

A komlósiak számára egyetlen találat is elég volt a rangadón

A tótkomlósi csapat sikerével zárult a vármegyei II./B osztályú bajnokság szombati rangadója. A piros-kékek számára a 8. forduló slágermeccsén egyetlen gól is elégnek bizonyult a Lőkösháza legyőzéséhez, ezzel a határ mentiek elvesztették őszi veretlenségüket és az első helyüket. A tabellán a Kaszaper állt az élre, amely hazai pályán gyűjtötte be a pontokat.

Bakulya Mihály

A kétegyháziak termékeny támadója, Puporka Róbert háromszor vette be a kevermesiek kapuját. Fotó: Bencsik Ádám

Battonyai TK–Csanádapácai EFC 5–3 (2–2)
Battonya, 80 néző. Vezette: Rubás Zoltán.
Battonya: Erdélyi (Oláh) – Mákos (Simon P.), Lenti, Varga P. (Suhajda), Káló, Liszkai P., Kiss Z., Kukula, Habalik, Pajkó (Ármán), Liszkai L. Edző: Lukács István.
Csanádapáca: Bozsó G. – Drozdik, Haba, Mag (Gyallai), Juhász, Göcző, Bozsó M., Rakonczai, Csende, Kis Á., Kasza. Edző: Szikora Pál.
Gólszerző: Káló (6., 32.), Varga P. (56. – 11-esből), Liszkai L. (65.), Ármán (81.), ill. Rakonczai (8.), Bozsó M. (26.), Juhász (91.).

Változatos, közönségszórakoztató 90 percet produkált a két csapat. Mindkét félnek voltak jó időszakai, talán a hazaiaknak több is, ezzel tudták maguk javára billenteni a meccs nyelvét.

Lukács István: – Életben maradtunk, de sajnos úgy néz ki, hogy ez vezéráldozattal járt.

Szikora Pál: – Hektikus mérkőzésen, a mentálisan erősebb csapat nyert.

L. I.

Köröstarcsai KSK–Újkígyós FC 3–2 (1–1)
Köröstarcsa, 70 néző. Vezette: Telek András.
Köröstarcsa: Nagy-Gáspár – Puskás, Hajdú, Kántor M., Farkas Gy. (Kántor L.), Kozák, Egri, Kata, Szentpéteri, Vincze Gy., Keresztesi. Edző: Kocsis Zsolt.
Újkígyós: Borbély – Dohányos, Sas, Burai, Farkas F., Horváth R., Solymoskövi Zs., Werner, Csiernyik M., Benyó, Burkus (Varga P.). Játékos-edző: Farkas Ferenc.
Gólszerző: Hajdú (21., 88.), Kata (68.), ill. Solymoskövi Zs. (25.), Burkus (47.). Kiállítva: Burai (10. – utolsó emberként szabálytalankodott).

A korai jogos kiállítás mintha a házigazdákat zavarta volna meg. A vendégek hátrányból is fordítani tudtak és szervezett játékkal végig nyílttá tudták tenni a találkozó kimenetelét.

Kocsis Zsolt: – Nyögvenyelős sikert arattunk, de három pont járt érte. Hiába alakítottunk ki számos gólhelyzetet, a lelkes vendégek végig megnehezítették a dolgunkat. Jó játékvezetés!

Farkas Ferenc: – A mérkőzés döntő többségét emberhátrányban játszottuk le fegyelmezetten és taktikusan. Elismerésem a csapatnak, egy pontot megérdemeltünk volna a mai teljesítményért.

B. K. Zs.

Kétegyházi SE–Kevermes SE 8–3 (6–1)
Kétegyháza, 50 néző. Vezette: Bakos József.
Kétegyháza: Rostás – Veder, Puporka R., Horváth R., Fettik (Jova), Gyulai (Bozsó), Puporka E., Simonka, Patkás (Sós), Máté (Darócz), Gulyás (Zsilák). Edző: Kiss Tibor.
Kevermes: Lantos – Kiss K., id. Bauer, Kovács J., Bauer O., Túró, Kócs, Horváth N., Pain, Egeresi, Mag. Edző: Id. Bauer Károly.
Gólszerző: Puporka R. (9., 39., 80.), Puporka E. (14.), Patkás (30., 32., 33.), Máté (72.), ill. id. Bauer (42.), Kócs (50., 57.).

A tartalékos kevermesiek nem tudták megoldani a nagy kedvvel játszó hazai támadók semlegesítését, így a találkozó már az első félidőben eldőlt, a folytatásra csak a különbség maradt nyitott.

Kiss Tibor: – Az eredmény ellenére a visszatérő hibáink ma sem hiányoztak. Helyenként ötletesen játszottunk, illetve egy-két jó teljesítménnyel hoztuk a kötelezőt. További sok sikert a sportszerű Kevermes csapatának!

Id. Bauer Károly: – Éppen csak ki tudtunk állni a sérülések miatt, de tisztesen helytálltunk. Dicséret és köszönet azoknak, akik ma eljöttek.

Gále Csaba

Kaszaper FC–Magyarbánhegyesi FC 3–0 (0–0)
Kaszaper, 120 néző. Vezette: Tóth Imre.
Kaszaper: Magony – Bordás M., Kéri (Kasza), Hatfaludy, Péli, Szivák (Toll), Harmati, Mátó, Simon B., Bódi, Tóbiás (Vincze). Edző: Kormányos Antal.
Magyarbánhegyes: Nagy T. – Bozsár, Holecz, Varga P., Kormányos, Fodor P. (Fülöp), Rozsi, ifj. Kintner, Hegedűs, Fodor R. (Balázs), Matuz P. Edző: Kintner János.
Gólszerző: Vincze (64., 75.), Péli (89.).

A vendégek bő egy órán keresztül szervezetten óvták a számukra kedvező, gól nélküli eredményt. A hazai vezetést követően bátrabb támadójátékra váltottak, de ekkor is a kaszaperiek voltak veszélyesebbek, ami újabb gólokat eredményezett..

Kormányos Antal: – Látva a bánhegyesiek utóbbi meccseit tudtuk, hogy nagyon megszervezik a védekezésüket és az egy pontért jönnek. Nagy türelemmel és koncentrációval játszottunk, talán a legjobban felépített mérkőzésünk volt.

Kintner János: – Szívvel-lélekkel álltunk bele a mai derbibe, de egy ajándék helyzetből mégis megszerezték a vezetést a hazaiak. Kitámadást kellett megkockáztatnunk, ami kétesélyes volt, sajnos nem a mi javunkra sikerült változtatni a meccs végkimenetelét.

T. Zs.

Kunágotai TE–Csorvási SK 1–3 (1–2)
Kunágota, 100 néző. Vezette: Hajdú Dávid.
Kunágota: Szokircsák – Kiss Cs., Sóstai, Csomós, Megyeri (Farkas F.), Mészár (Hajdú), Fodor, Kovács A., Sárvári M. (Sárvári Á.), Sirkó, Farkas M. (Mikoly). Játékos-edző: Korpa János.
Csorvás: Németh I. – Salka, Zsiga N., Varga A. (Fabulya), Mazán, Csábi (Varga G.), Barkász, Gyevi-Nagy (Lengyel), Gerda V., Popovics, Máriás. Játékos-edző: Csábi Mihály.
Gólszerző: Kovács A. (40. – 11-esből), ill. Popovics (33.), Barkász (43.), Gyevi-Nagy (59.).

A mezőnyben két hasonló képességű együttes gyűrte egymás jó színvonalon, a kapu előtt azonban a vendégek voltak határozottabbak és pontosabbak, ez döntött a javukra.

Korpa János: – Amíg a helyzeteinket nem értékesítjük, addig nem számíthatunk más eredményre. Köszönjük a szurkolók biztatását!

Tárnyik Tibor technikai vezető: – Érdekes játék a futball… Az előző héten szégyenkeznem kellett a csapatunk miatt, ma viszont büszke vagyok a srácokra a hozzáállásuk miatt. Igazi csapatként, megérdemelten nyertük a sportszerű meccset.

B. S.

Tótkomlósi TC–Lőkösháza KSK 1–0 (1–0)
Tótkomlós, 100 néző. Vezette: Nagy Gábor.
Tótkomlós: Asztalos – Poljak D., Kocsis, Baliga D. (Stranszky), Ondrejó, Fazekas (Jámbor), Abonyi, Kovács I., Balogh T., Koleszár (Borbás), Varga G. (Horváth J.). Edző: Horváth Henrik.
Lőkösháza: Horváth S. – Kolozsi, Balázs Gy. (Pusztai), Balázs M. (Novák), Czernó, Susánszki, Szincsák, Komlósi, Kollát, Lakatos, Barthalos. Edző: Botás Attila.
Gólszerző: Ondrejó (5.).

A korai gól megadta a lendületet a hazaiaknak, az első félórában több lehetőségük volt növelni az előnyüket. A folytatásban azután kiegyenlített lett a játék, a labda jobbára a mezőnyben pattogott. A lőkösiek a találkozó hajrájában mindent egylapra tettek fel az egyenlítés érdekében, de a kapura nem jelentettek különösebb veszélyt.

Horváth Henrik: – Ma egy igazi rangadót sikerült megnyernünk, nagyon fegyelmezett játékkal. Amit elterveztünk, azt meg is csináltuk. Sajnos megint magunknak tettük nehézzé a kimaradt ziccerek miatt.

Botás Attila: – Volt egy tizenegyes, amit nem mert befújni a spori, aztán szinte végig egykapuztunk, de gólt akkor sem tudtunk volna rúgni ma, ha estig játszunk.

László Dávid

 

Következik

9. forduló. Október 28., szombat, 14.30: Újkígyós FC–Battonyai TK, Csorvási SK–Kaszaper FC, Magyarbánhegyesi FC–Kétegyházi SE, Csanádapácai EFC–Tótkomlósi TC. Október 29., vasárnap, 14.30: Kevermes SE–Köröstarcsai KSK, Lőkösháza KSK–Kunágotai TE.

 

Mesterlövészek

16 gólos: Varga Gábor (Tótkomlós).

13 gólos: Komlósi Miklós (Lőkösháza).

11 gólos: Popovics Marcell (Csorvás).

10 gólos: Puporka Róbert Elemér (Kétegyháza).

7 gólos: Hajdú Bence (Köröstarcsa).

6 gólos: Kovács Adrián (Kunágota).

5 gólos: Haba Gergő Dominik (Csanádapáca), Puporka Elemér (Kétegyháza), Vincze Alex (Kaszaper).

4 gólos: Barthalos Dávid (Lőkösháza), Bozsó Márk (Csanádapáca), Fodor József (Kunágota), Kata Patrik Kornél (Köröstarcsa), Kócs László (Kevermes), Matuz Patrik (Magyarbánhegyes), Patkás Gergő (Kétegyháza), Péli Tamás (Kaszaper), Puskás Péter László (Köröstarcsa), Szivák László (Kaszaper).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában