Fegyelmi bizottság

2023.09.27. 11:45

Tucatnyi labdarúgót tiltottak el

Október végéig szól a leghosszabb eltiltás, amit a keddi ülésén meghozott az MLSZ Békés Megyei Igazgatóság fegyelmi bizottsága (FEB).

Bakulya Mihály

A mezőkovácsháziak „Totya” becenévre hallgató kapuvédője, Tóth Krisztián csak novembertől állhat újból csapata szolgálatába, miután a hétvégi bajnoki mérkőzés 10. percében megítélt büntetőt követően trágár szavakkal teremtette le a játékvezetőt.

Több további kiállítás eredője is hasonló okra vezethető vissza, „fajsúlyuk” függvényében az érintetteknek 2-3 hetet kell kihagyniuk. Színes lapok miatt ezen a héten három klubnak kell jótékony célra „adakoznia”, a mezőhegyesiekre pedig a kötelezően előírt szövetségi ellenőr fogadása ró plusz anyagi terhet.

A felnőtt játékosok esetében Kardos Ferenc Gergő (Szeghalom), Bok Tibor (OMTK-Rákóczi) és Szabó Ferenc (Gádoros) 3-3, Márk Ádám Tibor (Nagyszénás) 2, Szatmári András Dominik (Kardos) 1 soron következő bajnoki mérkőzéstől eltiltva, míg Tóth Krisztiánra (Mezőkovácsháza) 2023. október 31-ig nem számíthat a csapata.

Az utánpótláskorú labdarúgóknál Bóna Levente Zsolt (Mezőhegyes U17), Mészáros Jonatán (Atlatico SE U17), Tar Kristóf Flórián (Tótkomlós U17), Nadicsán Lajos (Medgyesegyháza U19), Csikós Mihály Vilmos (Atletico SE U19) és Csonka Vilmos (Sarkad U19) 1-1 soron következő bajnoki mérkőzést kényszerül kihagyni.

A FEB a Mezőhegyesi SE sportszervezetét 3 soron következő hazai bajnoki mérkőzésen sportszövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére kötelezte.

Színes lapok miatt a Gyomaendrődi FC, a Jamina SE és a Mezőkovácsházi TE egyaránt 15 000 forint pénzbüntetést kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában