Labdarúgás

2023.09.15. 11:43

Szintmérő kupameccsek

Az előttünk álló hétvége ismét a MOL Magyar Kupáról szól a honi labdarúgásban. A sorozat harmadik fordulója keretében bekapcsolódnak a küzdelmekbe az eddig kiemelt élvonalbeli és a másodosztályú klubok is. A legjobb 64 között két viharsarki gárda maradt állva, melyek hazai pályán NB II.-es riválisok ellen mérhetik fel hol is tartanak.

Bakulya Mihály

A ladányiak nehezebb meccsre számíthatnak, mint bármelyik eddigi bajnokijukon, de készek a kihívásra

Fotó: Kovács-Goda József

A felmérés különösen a Békéscsaba 1912 Előre esetére igaz, hiszen a lilák visszavágynak a második vonalba, de a hibátlan bajnoki szereplésük nem fest hiteles képet arról, hol is tarthatnak erőben és játékban egy jó NB II.-es együtteshez mérten. Erről szombaton győződhetnek meg, amikor is 17 órától a Kazincbarcika látogat a Kórház utcai Stadionba. A Csábi József által irányított borsodi gárda pillanatnyilag a 10. helyen áll a bajnokságban, az egyetlen vereségét még a július végi nyitányon szenvedte el a Szeged ellen. Azóta viszont stabilan és veretlenül teljesít, s hogy nem tart előrébb, azt csupán a négy döntetlenjének köszönheti. Legutóbb éppen Gyirmóton szerzett pontot, amely Körösladányba látogat vasárnap.

Csató Sándor, az Előre vezetőedzője: – Mindenképpen örülök annak, hogy egy magasabban rangsorolt csapat érkezik Békéscsabára, mert így be tudjuk lőni magunkat, hol is tartunk jelen pillanatban. Bízom benne, hogy jó állapotban leszünk a mérkőzésen! Szeretnénk bizonyítani, hogy lépegetünk előre és a kiesés okozta törvényszerű sokk már a múlté. A győzelmeink megvannak ahhoz, hogy megfelelő önbizalommal léphessünk pályára, úgyhogy nagyon várjuk már a találkozót!

Ahogyan arról említést tettünk, a másik versenyben lévő viharsarki csapat vasárnap 15 órától lép pályára. A Körösladány a szebb napokat is megélt Gyirmótot látja vendégül, amely a jelek szerint megsínylette Csertői Aurél edző nyári távozását. Most a Budafokkal sikereket elérő Csizmadia Csaba kezében a gyeplő, akivel nyeretlenül áll a tabella utolsó előtti helyén, a tavaly előtt még élvonalban érdekelt kék-sárga alakulat. A hétvégi vendég két vereséggel kezdte az évet, azt követően zsinórban ötször játszott döntetlent, ez pedig egyelőre csak a 17. helyhez elégséges.

Ekker Attila, a Körösladány vezetőedzője: – Szeretnénk élni az alkalommal, és meglepetést okozni. Végre teljes lesz a keretünk, mivel a sérültjeink felépültek, talán csak Ruzsa játéka kérdéses emiatt, de szeretnénk ha ő is harcra készen állna. Tisztában vagyunk vele, hogy a másodosztály és a Gyirmót más szint, de legalább megmutathatjuk milyen erőt képviselünk. Szeretnénk kihasználni azt, hogy hazai pályán játszhatunk és persze nem feltartott kezekkel vágunk a mérkőzésbe, hiszen a hétre ez a legfontosabb feladat.

A MOL Magyar Kupában egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2X15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik találat, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el.

A program, Szeptember 16., szombat, 17.00: Békéscsaba 1912 Előre–Kazincbarcika SC, vezeti: Kovács J. Zoltán ( Szilágyi Norbert, Szabó Ferenc Szilárd). Szeptember 17., vasárnap, 15.00: Körösladány MSK–Gyirmót FC Győr, vezeti: Zimmermann Márió (Balla Leente, Elek Balázs).

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában