Díjugrató Championatus

2023.09.05. 09:39

Jégvirággal aratott újabb sikereket a békéscsabai Nyemcsok Hanna

Legutóbb a Díjugrató Championatuson vett részt a békéscsabai Nyemcsok Hanna Jégvirág nevű lovával, idén már ötödjére indultak ezen a versenyen.

Nyemcsok László

Jégvirággal biztosan veszi az akadályokat Nyemcsok Hanna

– Jégvirággal 2017 tavasza óta dolgozunk együtt minden nap, azóta sokat fejlődtünk, és egy elképesztően fontos része lett az életemnek ez a csodás szürke kanca. Edzőmmel, Zsidó Csabával készülünk minden versenyszezonra már hét éve – ecsetelte Hanna.

Edzőjével és a díjjal

Ebben az évben az utánpótlás-kategóriában indultak, ahova 18-25 éves lovasok nevezhetnek, az akadályok magassága pedig 125-130 cm. A verseny kétfordulós volt, az elsőt Kiskunhalason rendezték meg, ahol egy csodálatos, füves pályán versenyezhettek. A második forduló helyszíne Bábolna volt a minap.

– Jégvirággal a hat nap alatt kétszer mentünk hibátlanul, a többi napon pedig – az én hibámból – ütöttünk egy-két akadályt, de nagyon büszke vagyok a lovamra, mert magabiztosan ugrik ezen a magasságon is, mindent megtesz értem – hangsúlyozta a 20 éves, egyetemista lány. – A verseny alatt kétszer első, kétszer második helyezést értünk el, ezzel a teljesítménnyel a bajnokság végén a dobogó második fokára állhattam fel, éppen lemaradva a bajnoki címről. A jövőre nézve célom, hogy sikerüljön a dobogó legfelső fokára feljutnunk Jégvirággal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában