Kézilabda

2023.09.18. 06:22

Gólzáporos meccset nyert a BFKC

Három forduló elteltével is veretlen maradt a Békési FKC NB I B-s férfi csapata. Padla József alakulata vasárnap a Pick Szeged fiataljai múlták felül gólzáporos találkozón a Tisza-parti városban.

Bakulya Mihály

Fotó: Shutterstock

Pick-Szeged U21–Optimum Solar-Békési FKC 36–41 (17–19)

NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Szeged, 100 néző. Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás.

Békés: Takács – KEPESS 4, Horváth L. 4, Laufer 2, DÁVID 9, MEZEI 11, FEDOR 1. Csere: Borbély, Kiss O. (kapusok), Árpási 3, Varsandán 2, HASZILLÓ 2, KOVÁCS SZ. 3, Novák Zs., Sütő. Edző: Padla József. A Szeged legjobb góldobói: Rea 7 (1), Fekete 5, Gazsó 5.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/1, ill. 2/1.

A békésiek három góllal indítottak és ezt az előnyt üggyel-bajjal a 24. percig megóvták a nagy rohanás közepette. Ekkor először egyenlítettek a házigazdák (14–14), majd kis időre a vezetést is átvették, de azután a vendégek gólgyárosa, Mezei Richárd találatai visszaállították a korábbi rendet a pályán.

A második félidőben még egy lapáttal rátettek a csapatok a rohanás terén. A vendégek az ötletes támadójátékkal stabilan tartották a plusz 2-3 fás különbséget. A gólgyáros szerepkört átvevő Dávid Márkot rendre „forintos” labdákkal szolgáltak ki a társak, ennek hozománykaként az érdemi rész már az 57. percre lezárult (33–40), innen már csak a számszaki végeredmény maradt nyitva.

Padla József: – Értékes győzelem volt a mai a sokat fejlődő szegediek ellen. A megérdemelt sikert a kiemelkedő csapatteljesítmény hozta meg, holnaptól azonban már az új kihívásra készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában