Labdarúgás

2023.09.21. 12:03

Évad végéig tiltották el a battonyai játékos-edzőt

Jócskán akadt munkája az MLSZ Békés Megyei Igazgatóság égisze alá tartozó fegyelmi bizottságának (FEB), amely 16 labdarúgót és 3 sportszakembert tiltott el a hétvégi forduló hozományaként – derül ki a hivatalos értesítőből. A legsúlyosabb tételt a battonyai játékos-edzőre, Kovács Zoltánra szabták ki, akinek a játékvezetőre tett megjegyzéseit idény végéig szóló eltiltással „díjazták”.

Bakulya Mihály

Fotó: Shutterstock

A játékosok büntetése esetében is a Battonya–Tótkomlós meccs került fókuszba, ahol a két kiállított labdarúgónak 3-3 találkozót kell kihagynia. Az utánpótláskorúak esetében is 3 hétvégét érint a leghosszabb eltiltás, megjegyzendő ugyanakkor, hogy az egyik érintett mindössze 11 esztendős. Mutatjuk a tárgyalóterem híreit.

A felnőtt játékosoknál Liszkai László (Battonya) és Kovács Imre (Tótkomlós) 3-3, Pap Ákos (Dévaványa), Huszár Attila (Doboz), Varga Alex (Csorvás), Kovács József (Kevermes), Csiernyik Mihály (Újkígyós), Fettik Norbert (Kétegyháza), Rácz Jenő (Kötegyán), Tóth Márió (Mezőmegyer) 1-1 soron következő bajnoki mérkőzéstől lett eltiltva.

Az utánpótláskorú játékosok esetében Szijjártó Dominik Maximilián (Gádoros U19) és Grácia-Oravecz Noel Manuel (Gyulasport U13) 3-3, Farkas Martin János (Gádoros U19), Nagy Aurél Róbert (Tótkomlós U19), Szabó Márk László (Mezőkovácsháza U19), Vincze Gergő (Szeghalom U17) 1-1 soron következő bajnoki találkozót lesz kénytelen kihagyni.

A dévaványai edző, Bereczki Árpád és a Kaszaper trénere, Kormányos Antal egyaránt egy mérkőzésen nem ülhet le csapata kispadjára. Ennél jóval hosszabb „féket” kapott a battonyai játékos-edző, Kovács Zoltán, akit november 14-ig, vagyis az évad végéig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltott a FEB.

Színes lapok halmozása miatt hat klub kapott pénzbüntetést. A Battonyai TK 22 500, a Szeghalmi FC 18 000, a Csorvási SK 15 000, a Tótkomlósi TC 15 000, a Szabadkígyósi SZSC 12 500, a Bucsa SE 10 000 forintról szóló csekket lesz kénytelen kiegyenlíteni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában