Kézilabda

2023.09.09. 21:31

Egy pont termett a hazai nyitányon

Kézilabda Döntetlennel debütált hazai környezetben a Békési FKC NB I. B-s csapata. Az első számú viharsarki férfi alakulat „szénája” az első félidőben jobban állt, szünet után viszont akadtak gondjai, de végül mínusz ötről pontot mentett nagy finist kivágva.

Novák Zsolt 2 góllal járult a békési csapat pontszerzéséhez. Fotó: Jenei Péter

Optimum Solar-Békési FKC–Fejér B.Á.L. Veszprém U21 27–27 (16–14)

NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 250 néző. Vezette: Sándor László, Szikszai Csaba.

Békés: Borbély – Kepess 4 (2), Haszilló 2, Varsandán 4, Árpási 3, Dávid 1, Novák Zs. 2. Csere: Takács (kapus), Laufer 1, Horváth L. 3, Mezei 3 (2), Sütő, Fedor 2, Balogh B., Kovács Sz. 2. Edző: Padla József. A Veszprém legjobb góldobói: Fazekas 7 (3), Fercsik 5, Rubos 4.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 5/4.

Az első félidő szoros csatát hozott. A veszprémi fiatalok lendületes játékkal igyekeztek tartani a lépést a rutinosabb házigazdákkal és ez többnyire sikerült is nekik. Padla József együttese 3 gólnál többel nem tudott ellépni, mert amikor erre lehetősége nyílott, rendszerint becsúsztak a hibák. A szünet pedig a látogatóknak tett jót, akik egy 5–0-s szériával fordítottak és ezt a különbséget ötre tornázták fel a 47. percre (20–25). A hazaiak időkéréssel igyekeztek megtalálni korábbi önmagukat. Az 56. minutára ledolgozták a hátrányukat, a végén még a győztes gólért is támadhattak, de a lehetőség kimaradt. Összességében a békésieknél túl sok volt a hiba ahhoz, hogy megnyerhessék ezt az előzetesen nyerhetőnek tartott a találkozót.

Padla József: – A védekezésünk stabilitásának hiánya miatt sok elkerülhető gólt és kiállítást kaptunk. Ennek köszönhetően a gyors leindításokból kevésbé voltunk eredményesek, támadásban is több olyan hibát vétettünk, ami korábban nem volt jellemző ránk. Küzdöttünk a sikerért, de sajnos az a plusz hiányzott, ami a győzelemhez kellett volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában