Kick-box

2023.09.13. 14:45

A bajnokok kivívták a jogot a vb-szereplésre

Szombathelyen, az ELTE SEK sportcsarnokában rendezte meg a Magyar Kick-box Szövetség a 2023. évi tatamis felnőtt és masters class magyar bajnokságát, amelyen 21 csapat 110 versenyzője összesen 190 nevezéssel indult el.

Gajdács Pál

A tét nem csak a magyar bajnoki címek megszerzése volt, hiszen a bajnokok egyben kivívták a jogot a november 17–26. között Portugáliában sorra kerülő világbajnoki részvételre.
A Békés Megyei Harcművész Szövetség három klubja, a békéscsabai JALTE Debreczeni Team, a Kondorosi Kick-box SE és az orosházi Contact K.T.H.E. indított versenyzőket. Régen volt már ennyi résztvevő a Viharsarokból, összesen tizenegy sportember lépett tatamira.

Mivel a szabályok lehetőséget adnak arra, hogy a felnőttek megmérettetésére junior korú versenyzők is nevezhetnek, így a Debreczeni Team csapatából Opauszki Dávid, Viczián Dániel és Leszkó Kitti mellett Csiernyik Zsombor és Petró Lili is elindult. A Debreczeni Team csapata összesen három felnőtt bajnoki címmel két bronzéremmel és Debreczeni Dezső mesternek köszönhetően egy Master Class kategóriás arannyal térhetett haza.

A magyar bajnoki cím megszerzésével a korábban kvalifikált Viczián Viviennel és Pántya Rékával együtt tehát hatan – Opauszki Dávid, Petró Lili, Viczián Dániel és Debreczeni Dezső – kaptak lehetőséget arra, hogy képviseljék hazánkat a világbajnokságon.

A kondorosiak közül Zsjak Zoltán mester két szabályrendszerben is indult és nagyon kemény küzdelmekkel egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett. Kovács Marianna (nevelőegyesülete a Sankudo Kecskemét, nevelőedzője Beke Béla) mindhárom tatamis szabályrendszerben legyőzhetetlen volt, ezzel egyedüli triplázó volt a teljes mezőnyben!
A formagyakorlatosok esetében öt kategóriában versengtek, valamennyiben orosházi tulajdonba került a magyar bajnoki cím. Halustyik Cintia mindkét fegyveres kategóriában megszerezte az aranyérmet. Kotvics-Varga Máté ismét megmutatta egyedülálló fizikai képességeit és a pusztakezes kreatív formagyakorlat kategóriában lett bajnok. Az idei évben egyetemi tanulmányaira koncentráló Brebovszky Zoltán komoly megmérettetésnek nézett elébe, de higgadtan kezelte a pattanásig feszült légkört, fizikai felkészültsége pedig a fegyveres kategóriákban két magyar bajnoki címet eredményezett.

Eredmények. Point-fighting szabályrendszer. Férfiak. 57 kg: 3. Csiernyik Zsombor (JALTE Békéscsaba-Debreczeni Team). 63 kg: 1. Viczián Dániel (JALTE-DT, edző: Debreczeni Dezső). 94 kg: 1. Opauszki Dávid (JALTE-DT, e.: Debreczeni Dezső). Nők. 50 kg: 1. Petró Lili (JALTE-DT, e.: Debreczeni Dezső), 3. Leszkó Kitti (JALTE-DT).
Masters korosztály. Férfiak. 74 kg: 1. Debreczeni Dezső (JALTE-DT, önmaga edzője). 84 kg: 2. Zsjak Zoltán (Kondorosi Kick-box SE). Nők. +65 kg: 1. Kovács Mariann (Kondoros, e.: Litauszki László), 3. Katona Ágnes (Contact K.T.H.E. Orosháza).

Light-contact szabályrendszer. Férfiak. 84 kg: 2. Zsjak Zoltán. Nők. +65 kg: 1. Kovács Mariann, 3. Katona Ágnes.
Kick-light szabályrendszer. Nők. +65 kg: 1. Kovács Mariann.
Formagyakorlat szabályrendszer. Kreatív pusztakezes: 1. Kotvics-Varga Máté (Orosháza, e.: Puravecz Péter). Kreatív fegyveres: 1. Brebovszky Zoltán (Orosháza, e.: Puravecz Péter). Nők: 1. Halustyik Cintia (Orosháza, e.: Puravecz Péter), 2. Markovics-Horváth Míra (Orosháza). Zenés fegyveres: 1. Brebovszky Zoltán. Nők: 1. Halustyik Cintia, 2. Markovics-Horváth Míra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában