Asztalitenisz

2023.08.22. 13:30

Szántosi Dávidék hátrányból fordítottak

Kedden megkezdődött a csehországi Olomoucban a felnőtt WTT verseny.

Verasztó Lajos

Forrás: Shutterstock

A rangos viadalon élete első felnőtt WTT versenyén asztalhoz áll Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE 17 éves játékosa. Férfi párosban a szarvasi fiatal a Franciaországban légióskodó Lakatos Tamással az oldalán az első fordulóban a rutinos angol Drinkhall, Walker duó ellen mérkőzött. Az első szettben jó játékkal 11:5-re nyert az angol kettős. A második játszmában is a világranglista 89. helyén álló Drinkhall, és a 206. Walker irányított, és 11:4-re magabiztosan győzött. A harmadik szettben erősítettek Szántosiék, 3:0-ra és 8:3-ra vezettek, végül 11:6-ra nyertek. A negyedik játszmában 6:5-ös angol vezetés után 9:8-ra fordított a magyar páros, majd drámai csatában 12:10-re győzött. A mindent eldöntő, ötödik szettben 4:0-ra és 7:5-re vezettek Szántosi Dávidék, de az angolok nem adták fel, és 9:9-re egyenlítettek, ám a végjátékban a magyar kettős jól koncentrált, és 11:9-re nyerni tudott, így 3:2-re győzött.

FRISSÍTVE

Szántosi Dávid magyar ellenféllel játszik

Az olomouci WTT felnőtt versenyen férfi párosban a Lakatos Tamás, Szántosi Dávid duó szerdán kora délután a második fordulóban az olasz Mutti. Pinto kettőssel találkozik, akik a román Szőcs, Movileanu párost búcsúztatták, miután nagy küzdelemben 3:2-re nyertek. Egyéniben Szántosi Dávid a 16 közé jutásért a tavaly decemberben U15-ös páros világbajnoki címet szerzett, 16 éves soltvadkerti Lei Balázs ellen mérkőzik, aki az előző fordulóban a 19 éves cseh Moraveket győzte le 3:1-re. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában