Íjászat

2023.08.11. 12:42

Európa-bajnokuk is akad a gyulai íjászoknak

Gyulafehérváron a nagy múltú vár területén rendezték meg augusztus 4–8. között az idei HDH-IAA Történelmi Íjász Európa-bajnokságot. A versenyen 13 nemzet 132 íjásza vetélkedett. A kontinensen túlról Hong Kong, Dél-Korea és az Egyesült Államok képviseletében is akadtak résztvevők, akiknek az eredményeik nem számítottak bele az Európa-bajnoki értékelésbe.

Bakulya Mihály

Az Európa-bajnokságon eredményes gyulai íjászok

A program kvalifikáció versenyekkel indult, akik elérték a kijelölt szinteket, továbbjutottak a harmadik napi rangsorolós fordulóba. Onnan kategóriánként a legjobb hat versenyző lépett a végső egyéni döntőbe, ahol hat különböző célon kellett megküzdeni az érmekért. A gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesületet dr. Görgényi Ernő polgármester egyéni támogatásával féltucat versenyző képviselte. Soltész Leila, Soltész Alex, Nagy Gergő, Szilágyi Szilárd, valamint az Írországból beigazolt Jenei László és Jeneiné Almási Zsuzsanna.

A verseny végén Soltész Leila kategóriájában Európa-bajnokként állhatott fel a dobogóra. Testvére, Alex bronzérmet szerzett, miként Jeneiné Almási Zsuzsanna is a dobogó harmadik fokára állhatott. A gyulaiak nem csak a versenypályán arattak sikereket, de a lebonyolításból is kivették a maguk részét. Héttagú különítménnyel segítették a kevésbé tapasztalt házigazda szervezők munkáját. Versenybíráskodásból, pályaépítésből és a versenyiroda munkájából egyaránt tevékenyen kivették a részüket, ezzel hozzájárulva a Román Íjász Szövetség által közmegelégedésre lebonyolított rendezvényhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában