Fekvenyomás

2023.07.27. 11:16

Tíz Békés vármegyei sportoló indul a fekvenyomó Eb-n

A franciaországi Merignac-ban július 31. és augusztus 6. között rendezik meg az idei fekvenyomó Európa-bajnokságot, melyen Békés vármegyéből két egyesületből, a vésztői Marvel Team SE-ből és a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesületből vesz részt népes küldöttség.

Gajdács Pál

Berke Lóránd (álló sorban az első), a mellette álló Cserna János, Szabó Ágnes (álló sorban) és Balog Nátán (első sor) a dél-afrikai vébé után az Európa-bajnokságon vetélkedik majd

– A vésztői Marvel Team SE-ből hat versenyző került be a válogatottba. Balog Nátán, Balog Vencel, Cserna János, Szívós Ádám, és jómagam a classic, míg Nemes Róbert EQ kategóriában indul – számolt be Berke Lóránd, a vésztői klub edzője, aki a Magyar Erőemelő Szövetség elnöki tisztségét is betölti.

Cserna János idén már elért egy nagy eredményt, a májusi dél-afrikai világbajnokságon a masters II. +120 kilogrammos súlycsoportban 192,5 kilogrammos teljesítménnyel aranyérmes lett és ezzel megvédte címét. Jól sikerült a Sun Cityben megrendezett világbajnokság Berke Lórándnak is, aki a masters I. 93 kg-os kategóriában 175 kg-ot teljesítve szerzett értékes negyedik helyet, s csak a nehezebb testsúlya miatt maradt le a bronzéremről. Mindketten éremesélyekkel vágnak neki a franciaországi kontinensbajnokságnak, de a korábbi ifjúsági világbajnok Balog Nátán is joggal reménykedhet a jó eredményben.

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület legjobbjai számára is a franciaországi Merignac-ban sorra kerülő fekvenyomóruha nélküli RAW és fekvenyomó ruhás EQ Európa-bajnokság jelenti a következő nagy feladatot. Augusztus elsején négyen kelnek majd útra. Lovas Mónika RAW, Schneider Erzsébet EQ, Sajben Dániel és Szabó Ágnes a RAW és EQ-ban. Szabó Ágnes az idei évét a vésztőiekhez hasonlóan a dél-afrikai világbajnokságon alapozta meg az open +84 kg-os kategóriában megszerzett ezüsttel. Fekvenyomásban mindig kiemelkedett Békés vármegye, az elmúlt években több világ és Európa-bajnok sportoló került ki a térség egyesületeiből.

Berke Lórándtól megtudtuk, hogy idén Magyarország rendezi meg az ifjúsági és junior erőemelő Európa-bajnokságot.

– Októberben több mint négyszáz versenyzőt várunk a debreceni Főnix Arénába. Folyamatosan azon dolgozunk az elnökséggel, hogy – többek között ilyen rangú versenyekkel – népszerűsítsük a sportágat – tette hozzá a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában