Labdarúgás

2023.07.03. 10:25

Megvan Benyovszki Róbert utódja Mezőberényben

A berényi labdarúgók szombaton jó hangulatú csapatösszetartás keretében zárták le a sikeresnek ítélt előző bajnoki évet, melyet az 5. helyen fejeztek be a megye II./A osztályban. Az összejövetelen köszönték meg Benyovszki Róbert edzőnek az elmúlt három esztendő munkáját, melyet a gárdába fektetett. A leköszönő tréner nem távolodik el teljesen a csapattól, hiszen amennyire ideje engedi, továbbra is az utódja segítségére lesz.

Bakulya Mihály

Ha marad a bajnoki rendszer, a berényiek ősszel is a Megyerrel konkurálhatnak. Fotó: Für Henrik

– A klubon belül komoly fejtörést okozott az idény végi bejelentés. Mindenképpen helyi edzőt szerettünk volna találni utódként, aki tisztában van a helyi viszonyokkal. Így esett választásuk Gézárt Zoltánra, aki a télen végezte el az MLSZ-tanfolyamot – árulta el Balogh Lajos, a Mezőberényi Labdarúgó Egyesület alelnöke, hozzátéve azt is, hogy az új szakember reményeik szerint tovább viszi azt az utat, ami az utóbbi pár évben jellemezte az egyesületet.

A kék-fehérek július 8-án tartják az első összejövetelt, ami már a munkára hangolódás jegyében fog történni. Az alapozás időszakában heti három edzést szeretnének tartani, amihez hétvégi edzőmeccsek társulnak. A tavaszi keret tagjai közül Tóth Csaba visszavonult, Hoffmann Bence pedig a Csanádapáca elleni meccsen szerzett sérülése miatt kényszerül kihagyni a teljes őszi idényt.
Az érkezési oldalon egyelőre az ifjúsági csapatból kiöregedő Székely Csanád neve szerepel, aki már tavaly is gyakran szerepet kapott. Onnan kerül a felnőttek közé Gschwindt Tamás is. A fiatalítás jegyében próbálnak olyan fiatalokat visszacsábítani, akik az elmúlt időszakban hagyták abba a focit. További frissítést Gézárt Barnabás, Miszlai Márk és Szabó Zsolt jelenthet, akik a tervek szerint kettős játékengedéllyel kaphatnak lehetőséget az U19-es és a felnőtt együttesben.
– Nem tudni pontosan, hogy mit hoz még a közeljövő a megyei fociban, Ha marad minden változatlan, akkor a dobogóra jutást határozzuk meg a következő esztendőre, amennyiben viszont kvalifikáció lesz, akkor maximális helytállásra törekszünk majd a velünk egy csoportba került ellenfelekkel szemben – fogalmazott a célok kapcsán Balogh Lajos.
A berényiek a tervek szerint három tesztmérkőzést vívnak meg az augusztus második hétvégéjén esedékes bajnoki rajtig. A prológot július 15-én a hagyományos kamuti kispályás torna jelenti. Azt követően Kondorosra látogatnak, majd háromnapos bükki edzőtáborra utaznak, ahol megmérkőznek a bükkszentkereszti csapattal. A bajnoki főpróbát pedig odahaza tartják a B csoportos Lőkösházával.

A felkészülés tervezett menetrendje

Július 15., szombat, 9.00: Sok sört Kupa, Kamut, sporttelep

Július 22., szombat, 10.00: Kondorosi TE–Mezőberényi LE

Július 29., szombat, ?: Bükkszentkereszt SK–Mezőberényi LE

Augusztus 5., szombat, 17.00: Mezőberényi LE–Lőkösháza KSK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában