Időjárás

2024.05.03. 07:07

Kabátra is szükség lehet pénteken

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk pénteken Békés vármegyében.

Beol.hu
A,Red-haired,Woman,In,A,Long,Raincoat,Stands,In,A
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Erősen felhős, délnyugat felé haladva borult lesz az ég. Az ország délnyugati felén többfelé, máshol elszórtan alakulhat ki eső, zápor. 13 és 23 fok között változik a hőmérséklet csúcsértéke, délnyugaton lesz a leghűvösebb. Az északnyugati szél megélénkül. 11-15 fok köré csökken a hőmérséklet- olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Csütörtökön sokat romlik a időjárás-érzékenyek helyzete.
Az érkező hidegfront miatt lényegesen változékonyabbá válik a humánmeteorológiai- orvosmeteorológiai helyzet. Megerősödik a csapadéktevékenység, hevesebb zivatarokra és erős széllökésekre is számíthatunk. Nehéz lesz követni a szervezetünknek a változásokat.
Tartósan jelentkezhetnek keringési panaszok, nő a sztrókok és infarktusok veszélye is. Ingadozhat a vérnyomás, gyakoribbak a szív- és légzési panaszok, sokan szédülnek, szorongásos tünetekkel reagálnak. A szeles időszakokban szokatlan feszültség, idegesség, egyeseknél zavartság jelentkezhet. Ismét szükséges a szervezetünket érő terhelések csökkentésére gondolni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!