Labdarúgás

2023.07.04. 07:37

Kilenc edzőmeccset játszik Korpa János együttese

Csak egyetlen hónapig tartott a nyári pihenő a Kunágotai TE labdarúgó-csapatánál. A Korpa János által irányított alakulat már június 20-án munkába állt, azóta is heti két alkalommal edz szép létszámmal, mi több az első vidéki programját is megtartotta.

Bakulya Mihály

A kunágotai csapattól minőségi javulást várnak az előttünk álló évben

A hétvégi pusztaföldvári Szivák László-emléktorna jelentett közös elfoglaltságot, igaz kispályán, ennek megfelelően két csapatba tömörültek a KTE játékosai. A folytatás azonban már a rendes játéktérről szól az esetükben és meglehetősen intenzív lesz.

– Összesen kilenc tesztmérkőzést kötöttünk le szűk egy hónapon belül, tehát számos tréninget kivált majd a sűrű program – mondta el Korpa János edző. – Az a tapasztalatom, hogy a felkészülési meccsek csábítóbbak a játékosaink számára, még ha azokat esetenként házon kívül is játsszuk.

A partnerek túlnyomó többségben a környékbeli települések képviselői közül kerülnek ki, nem egy a bajnokságban is rivális lesz, de így legalább pontosabban fel tudják mérni, hol is tartanak felkészültségi szintben hozzájuk képest.

Az előző évi állományból nincs távozó, akadnak viszont új, illetve visszatérő labdarúgók. A legutóbb a Végegyháza megye-egyes gárdájában szereplő 25 esztendős Gazsi Balázs például hatévnyi távollét után ölt újra kunágotai szerelést, de ismét edzésbe állt Farkas Máté (29) is, aki több mint másfél idényt hagyott ki. A csapat minőségi javítására külső segítségként Mezőkovácsházáról érkezik a tapasztalt Laduver Tamás (34), illetve Medgyesegyházáról Megyeri János (29), a mindössze 17 éves támadó, Fodor József pedig Gádorosról teszi át a székhelyét.

– Elképzeléseim szerint a bajnoki rajtig összeáll az a 22 tagú ideális keret, amellyel a bajnokságnak nekivágunk. Úgy gondolom, hogy a legutóbbi tizedik helyet nem lesz nehéz überelni, ezért ez nem is opció. A keret megerősítésétől komoly előrelépést remélek, ezért is várom dobogóra a csapatot – fejtette ki az év elvárásai kapcsán a szakvezető. 

A tervezett felkészülési mérkőzések időrendje

Július 7., péntek, 18.00: Magyarbánhegyesi FC–Kunágotai TE

Július 9., vasárnap, 18.00: Kunágotai TE–Kevermes SE

Július 11., kedd, 18.00: Kunágotai TE–Lőkösháza KSK

Július 15., szombat, 17.00: Kunágotai TE–Mezőkovácsházi TE

Július 19., szerda, 18.00: Békéscsaba 1912 Előre II.–Kunágotai TE

Július 21., péntek, 18.00: Kunágotai TE–Medgyesbodzás SE

Július 25., kedd, 18.00: Lőkösháza KSK–Kunágotai TE

Július 29., szombat, 18.00: Kunágotai TE–Battonyai TK

Augusztus 5., szombat, 17.00: Mezőkovácsházi TE–Kunágotai TE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában