Labdarúgás

2023.07.18. 12:36

Kedves német vendéglátás

Mezőberény testvérvárosában, a németországi Gronau-Epe-ben járt a napokban a Berényi Gyermek FC U19-es csapata.

Gajdács Pál

A berényiek rövid repülőút végén Dortmundban szállt le, ahol már várták vendéglátóik, majd közel két órás buszozás után érkeztek meg Epe-be.

A helyiek kerékpárokat biztosítottak a berényieknek, az „öregek” pedig sajátos módon a Wili barátjuk által vezetett pótkocsis traktoron utazhattak a helyi vadonatúj tűzoltósághoz. A kedves fogadtatás után bemutatták a legmodernebb felszerelést, amivel a lakosságot szolgálják. Jártak a térség legnagyobb biogáz farmján, de az Epe városával összeépült Gronauban is, ahol megtekintették az egyedülálló Rock’n Pop Múzeumot.
– Részt vettünk a Vorwarts Epe egyesület alapításának századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepi műsoron, ahol közel hatszáz ember állva tapsolt, amikor sportfelszerelésbe öltözött csapatunkkal bevonultunk és átadtuk ajándékainkat a jubileum alkalmából a csapatnak, Thomas Bus elnöknek, Ludger Bus ügyvezető edzőnek és Otto Lohlenak, aki rengeteget tett a kapcsolatért a két egyesület között – számolt be Kajlik Péter, a Berényi Gyermek FC elnöke.

A látogatás fő célja egy háromcsapatos torna lett volna, de sajnálatos módon a hazai csapat nem tudott megjelenni.

Azért nem maradt mérkőzés nélkül a Berényi Gyermek FC, amely a szintén 100 éves klub, a SC Rot-Weiss Nienborg fiataljaival játszott. A találkozót a berényiek nyerték Kis Gergő két góljával. S hogy azért volt harc a csapatok között, azt két berényi kiállítás is jelezte.

– Két évente találkozunk egymással, legközelebb mi látjuk vendégül a német barátainkat – mondta Kajlik Péter. 


 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában