Team Hungary

2023.07.20. 11:47

Fogadalmat tettek az EYOF-ra utazók

Fogadalmat tett a budapesti a MOM Kulturális Központban a július 23. és 29. között Mariborban sorra kerülő XVII. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra utazó magyar csapat.

Gajdács Pál

Forrás: MOB-Média

Fotó: Szalmás Péter

 A fiatal Team Hungary-t dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is köszöntötte. Száznégy fiatal sportoló utazik szombaton Szlovéniába. Ez a második legnépesebb magyar csapat az EYOF-ok történetében, a hazai rendezésű, 2017-es győri – akkor 10 sportágban 152 sportoló – után. 

Az esküt Karakas Hedvig Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes cselgáncsozó, valamint Harsányi Gergely olimpiai negyedik helyezett kézilabdázó asszisztálásával mondták el az EYOF 11 sportjának – művészi torna, atlétika, hegyi- és országúti kerékpározás, kézilabda, cselgáncs, úszás, tenisz, röplabda, gördeszkázás és 3×3-as kosárlabda – fiatal versenyzői. 

Az atlétáknál három békéscsabai a már a tavalyi besztercebányai EYOF-on is induló futó Kis Petra Sára és a gyalogló Kovács Alexandra, valamint Bor Benjámin indul. A leány röplabda-csapatban Mikus Nina képviseli a Békéscsabai RSE színeit.

Az EYOF-ok történetében 81 arany-, 81 ezüst- és 105 bronzérmet szereztek a fiatal magyar sportolók. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában