Labdarúgás

2023.07.08. 16:25

Fáradtan mozogtak a csabai játékosok

Elveszítette második nyári edzőmeccsét a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as csapata, amely a Keleti csoport tavalyi bronzérmese otthonában maradt alul lőtt gól nélkül.

Bakulya Mihály

A hétközi fárasztó edzésmunka kiütközött a csapaton. Fotó: Molnár Balázs

Debreceni EAC–Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (1–0)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Debrecen.

DEAC: Ratku – Bényei, Ujvárosi Á., Orosz M., Korhut – Sándor, Kónya, Rauf – Szabó L., Trencsényi, Lénárt. Játszott még: Lakatos, Batta, Ujvárosi M., Jankelic, Horváth T., Soltész, Molnár Sz., Tochukwu, Pinczés, Herczku, Szalóki. Edző: Urbin Péter.

Békéscsaba: Póser – Komáromi, Bora, Albert, Mikló – Fazekas – Váradi, Pintér, Zádori – Máris, Sármány. Játszott még: Krnács, Somogyi P., Bacsa, Babinyecz, Kuzma, Mágocsi, Mihály, Hodonicki, Pap Sz., Marik, Kóródi, Geiger. Edző: Csató Sándor.

Gólszerző: Rauf (11.), Soltész (56.), Lakatos (76.).

A felkészülés első két heti, jobbára erőnléti részét zárta le a debreceni szombati gyakorlással az Előre, amely egy erős harmadosztályú együttes vendégeként lépett pályára. A házigazdák hamar előnyt szereztek Rauf révén, aki Korhut centerezését értékesítette, a folytatásban viszont kiegyenlített játék folyt, bár kitűnt, hogy a hazaiak lényegesen frissebben mozogtak.

A második játékrészre mindkét oldalon kicserélődött az összeállítás, a DEAC pedig egy újabb gyors találattal megduplázta előnyét. Iparkodott az Előre, nyomott is, de nem bírt a szervezett egyetemistákkal, akik veszélyes kontrákkal operáltak. Több ígéretes lehetőségük maradt ki, a 76. percben Lakatos közeli lövése utat talált a bal sarokba.

Csató Sándor: – Az eredmény nem néz ki jól, de a heti munka függvényében érthető. Nyolc edzésünk volt, abból hat igen fárasztó, ebből már sejtetem, hogy nem leszünk top állapotban, de legalább kijöttek a hibák. Betervezett terhelés alapján játszottak a srácok, továbbra is ismerkedünk egymással. A felkészülés fizikai részen túl vagyunk a jövő heti edzőtábor már a taktikai elemek gyakorlásáról szól majd.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában