Kjokusin karate

2023.07.24. 08:37

Dánfokon táboroztak a Samuray Kyokushin Karate SE versenyzői

Sikeres edzőtábort tartott a gyulai Samuray KKSE. A klubvezető, Szabó Ferenc mester arról számolt be, hogy klubjuk, a Samuray Kyokushin Karate SE – a korábbi évekhez hasonlóan – 2023-ban is július elején rendezte meg edzőtáborát Békésen, a Dánfoki Üdülőközpont területén. A táborban mintegy 50 fő vett részt.

Gajdács Pál

Övvizsgát is tartottak.

– Vendégként köszönthettük Shihan Horváth A. Lajos V. Dan fokozatú kyokushin karate mestert, az Oyama Karate Kyokushin Hungary országos stílusszervezet vezetőjét. A Shihan több tréninget is vezetett táborunkban, illetve megbeszélésre is sort kerített klubunk edzőivel. Mind az általa vezetett edzéseken, mind pedig az edzőkkel folytatott egyeztetésen rávilágított a karate alapmozgásainak fontosságára – mondta Szabó Ferenc.

A tábort hagyományaikhoz híven övfokozati vizsga zárta, ahol a vizsgáztatásban jelentős segítséget nyújtott Sensei Gyenes Sándor, a sarkadi Nintai KKSE vezetője. A vizsga eredményeként 31 karatéka bizonyította, hogy erőnléti, technikai és küzdelmi felkészültsége megfelel a következő fokozat követelményeinek. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában