Röplabda

2023.07.10. 07:19

Bolgár szélső ütő Békéscsabán

Bejelentette első idei külföldi igazolását a Swietelsky-Békéscsaba. Iveta Stanchulova személyében a bolgár női válogatott egyik szélső ütője csatlakozik a csapathoz a 2023–2024-es szezonra.

Gajdács Pál

Iveta Stanchulova

Forrás: Facebook

A 186 centiméter magas játékos a 2018–2019-es kiírásban bronzérmet szerzett a bolgár kupában, egy évre rá a bajnokságban végzett a harmadik helyen a CSZKA Szófiával, valamint ő lett az idény legeredményesebb pontszerzője és posztja legjobbjának is megválasztották – olvasható a csabai klub honlapján.

Ezt követően Várnára igazolt, ahol újabb kupabronzot nyert, majd 2021-ben légiósnak állt és a francia élvonalba, a Calais-hoz szerződött. Ott egy szezont húzott le, az előző idényt pedig Finnországban töltötte a Vampula együttesében, amellyel dobogóra állhatott a finn kupában is. A 25 éves ütő 2017-ben az U23-világbajnokságon is bronzérmes lett, a felnőtt válogatottnak pedig régóta tagja, idén nyáron Tóth Gáborral is együtt dolgozott a Nemzetek Ligájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában