Atlétika

2023.07.05. 17:24

A világbajnokság helyszínén versenyeznek az atléták

Nem akárhol rendezik meg pénteken és szombaton a 128. Atlétikai Magyar Bajnokságot, melynek az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság a Nemzeti Atlétikai Központ lesz az impozáns helyszíne. A népes csapattal induló Kopp Békéscsabai Atlétikai Club vezetői több éremre, mi több bajnoki címre számítanak.

Gajdács Pál

Steigerwald Ernő és Nadj Levente

Az eseményen ott lesznek a legjobb magyar atléták, akik számára kivételes lehetőséget jelent, hogy elsőként, élesben tesztelhetik az új versenypályát. A bajnokság két napján a legtöbb versenyszámban nem rendeznek elődöntőket, vagy selejtezőket, így egyből a bajnoki címekért folynak a küzdelmek – ez is érdekesebbé, izgalmasabbá teszi a megmérettetést.

Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC igazgatója, vezetőedzője nem titkolja, hogy nagy reményekkel utaznak fel a fővárosba.

– Éremre, a legfényesebbre is számítunk – mondta a mesteredző, aki nemcsak a hagyományokban bízik természetesen (az utóbbi években mindig gazdag volt a csabai éremtermés), hanem a versenyzők formájában is.

– Márton Anitától várjuk súlylökésben az aranyat és diszkoszvetésben is az érmet. A sprintereinktől, Steigerwald Ernőtől és Nadj Leventétől is dobogós helyezésre számítok, legutóbb jól ment nekik a futás, kétszázon és négyszázon indulnak majd – fogalmazta meg várakozásait Tóth Sándor. – A gerelyhajító Bogdán Annabella 61,09 méterrel vezeti a ranglistát, jó esélyei vannak, de komoly a konkurencia, vele együtt négyen pályáznak a legjobb helyre. Nem könnyű megjósolni az eredményt a gyaloglóknál sem, mert a helyezéssel és az idővel is pontokat lehet gyűjteni a világbajnoki részvételért. Oláh Barbara 47., 48. a világranglistán, szüksége van a jó eredményre, hogy benne maradjon a legjobb ötvenben. Az ötezer méteres mezőnyben lesz még az EYOF-ra készülő ifikorú Kovács Alexandra is, aki a felnőttek között is jó eredményre lehet képes – mondta a szakember.

Az 5000 méteres távon Karsai Gábort indítják a békéscsabaiak, aki 10 ezer méteren idén már nyert magyar bajnokságot.

– Mindenki ott lesz, aki számít. Gábor inkább irammenő, a hajrázásban talán nem annyira erős, de joggal pályázik ő is valamelyik dobogós helyre – beszélt tanítványa reményeiről Tóth Sándor.

A felsoroltak mellett több fiatal is megmérettetik, Baukó Petra diszkoszban és súlylökésben, Erős Eszter rúdugrásban, Zahorán Milán az 1500 méteres síkfutásban, Kovács Róbert súlylökésben, Bor Benjámin és Bor Bernadett gyaloglásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában