Asztalitenisz

2023.06.11. 19:29

Szántosi Dávid veretlenül lett csapatbajnok

Vasárnap délután rendezték a fővárosban, az Ormai László Csarnokban az idei férfi extraliga döntőjét.

Verasztó Lajos

Sszemben Szántosi Dávid

Fotó: MOATSZ

A Pécsi TE-PEAC együttese – amelyet a 17 éves Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa erősít – a Celldömölki VSE együttesével mérkőzött. A vasi alakulat csak három játékossal tudott asztalhoz állni, mivel indiai légiósuk, Sanil Shetty vízum problémák miatt nem szerepelhetett, míg egyik legjobbjuk Huzsvár Erik szombaton a Komló elleni elődöntőben súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. 

A pécsiek 7:2-re győztek, és sorozatban negyedik csapat bajnoki címüket szerezték meg. Szántosi Dávid ezúttal is veretlen maradt, párosban ellenfél nélkül 3:0-ra győztek Gerold Gáborral. Egyéniben Fest Attila edző tanítványa remek teljesítménnyel 3:2-re győzte le a korábbi, sokszoros felnőtt válogatott Jakab Jánost, úgy, hogy a döntő szettben 11:4-re nyert. 

A magyar utánpótlás válogatott tehetsége ezt követően az egykori többszörös magyar bajnokot, és sokszoros válogatott Fazekas Pétert is legyőzte, Szántosi Dávid 3:0-ra nyert, és ezzel veretlenül szerezte meg élete első felnőtt csapat bajnoki címét, és nagyban hozzájárult a baranyai alakulat sikeréhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában