Sárkányhajózás

2023.06.15. 16:47

Öt aranyérem is Szarvasra került

Második nyílt vízi magyar bajnokságát rendezte meg hétvégén a Magyar Sárkányhajó Szövetség hétvégén Fadd-Domboriban. A Körös Dragon SE több korosztályban adott le nevezést, és az egységei meghatározó szerepet játszottak a kétnapos megmérettetésen.

Bakulya Mihály

A Körös Dragon női szenior egysége bronzérmes lett a hosszabb távon

Szombaton 200 méteres távokon kezdődtek a versenyszámok. A szeles versenypályán nehéz volt a rajtpozíció felvétele az egységeknek. A 20 tagú hajókban most csak 10 fő ült, így a könnyű egységeket könnyedén fújta el a szél a beálláskor. A szervezők türelmesen állítgatták a hajókat, és a megfelelő pillanatban rajtoltatták el őket.

– A férfi egységeink az időfutamok alapján A döntőbe kerültek. Ott a sok munka meghozta gyümölcsét, hiszen a szenior hajónk megnyerte a döntőt, míg premier egységünk a negyedik helyen ért célba. Női egységeink a közül premier egységünk negyedik, szenior A legénység az ötödik helyen zárt összesítésben, míg a szenior B legénységünk korosztályában a harmadik helyen végzett – foglalta össze csapatuk szereplését Szitó Szabolcs edző.

Az első nap délutáni programja a vegyes kategória 200 méteres futamait tartogatta, ahol folytatta jó szereplését a Körös Dragon.

– A szenior A legénységünk ezt a számot is megnyerte, és az U24-es egységünk is első helyen végzett. Premier vegyes kategóriában két hajónk indult, ott a második és negyedik helyen végeztünk, míg a szenior B legénység ismét a dobogó harmadik fokára állhatott – tette hozzá a szakember.

Vasárnap 2000 méteren lapátoltak a csapatok. Az 500 méteres pályán, kettő kört kellett megtenniük, üldözéses formában. A szél picit csillapodott az előző naphoz képest, és a nap is kisütött.

A pályabeosztást az előző napi 200 méteres eredmények határozták meg. Mivel a szenior A és a premier egység rajtja túl közel lett volna egymáshoz, így a dragonos szeniorok lemondtak az indulás jogáról a premierek javára. Ennek meg lett a hatása, hiszen a premier legénység 5 másodperc előnnyel megnyerte futamát. A szenior női csapat harmadik, a premier női negyedik, a szenior B legénység 5. helyen végzett. Délután megint a vegyes egységeké volt a főszerep. A Körös Dragon szenior csapata aranyérmet, a premier ezüstöt zsebelhetett be, a szenior B hajó pedig negyedik helyen ért célba.

– Összegezve a hétvégét, szép eredményeket értünk el, szeptemberben irány a Klub Európa-bajnokság, ahol szarvasi színekben indulunk, és más országok legjobb klubjaival mérjük össze tudásunkat. Addig még sok munka áll előttünk, de éppen ez a szép ebben, hogy a csapat együtt sok mindent elérhet – mondta Szitó Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában