Atlétika

2023.06.20. 19:08

Márton Anita győzött az Európa Játékokon

Nagyszerűen kezdődött magyar szempontból az Európa Játékok keretében zajló atlétikai csapat Európa-bajnokság, melynek nyitónapján Márton Anita a női súlylökésben, Molnár Attila pedig férfi 400 méteren győzött és szerzett ezzel maximális pontszámot, míg a gátas Molnár Janka U23-as országos csúccsal harmadik lett női 400-on.

Bakulya Mihály

Márton Anita

Fotó: Für Henrik-archív

A Sziléziai Stadionban keddtől csütörtökig a másod- és harmadosztály küzdelmeit rendezik meg. A magyarok a második vonalban szerepelnek 15 másik ország atlétáival együtt. A kedd délutáni program tartogatta a női súlylökő számot, benne Márton Anitával. Az olimpiai bronzérmes, fedett pályás világbajnok nem kezdett jól, első három próbálkozása rendre 17 méter alatti volt, a folytatásban viszont magára talált, 17,66-tal előbb átvette a vezetést, majd kétszer négy centis javítás után 17,74 méterrel győzött.
– Ez egy nagyon jó alap a következő versenyekre, az idei második legjobb eredményem, persze szerettem volna 18 méter fölött dobni, de kicsit sok utazás volt mostanában, picit fáradtabb is voltam – mondta az M4 Sportnak. – Jövő hét hétfőtől már Nyíregyházán edzőtáborozunk, majd ezt követően Gyémánt Liga-verseny lesz Stockholmban, aztán jön az országos bajnokság, a vb előtt pedig újra indul a munka és formaidőzítés, hiszen a budapesti vb-re tervezzük a csúcsformát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában