NB II.

2023.06.11. 21:49

Ismét négy között a csabai kosarasok

A Békéscsabai KK csapata az NB II-es bajnokság keresztjátékából kettős győzelemmel kvalifikálta magát a sorozat négyes döntőjébe.

Bakulya Mihály

Kovács József

Laczkó Róbert alakulata a Százhalombattán elért tízpontos sikerét, hazai környezetben egy újabbal toldotta meg, ezzel pedig változatlanul veretlenül teljesít a pontvadászatban.

Békéscsabai KK–Százhalombattai KSE 74-67 (20-13, 14-14, 12-17, 28-23)

NB II-es férfi kosárlabda-mérkőzés, keresztjáték. Békéscsaba, 300 néző. Vezette: dr. Varga Z., Borgula.

Békéscsaba: Kovács J. 18/12, Szarvas 3/3, Balog G. 7, Hajdu M. 25/3, Milosevics 18/6. Csere: Szoljevics 3/3, Zsiros, Gura, Oláh. Edző: Laczkó Róbert.

Százhalombatta: Kövér 19/6, Molnár B. 4, Fekete Cs. 2, Szőke 6/6, Badics 8. Csere: Montai 8, Bene 7, Tilinger 6, Nagy G. 2, Szakolczai 5/3, Illés. Edző: Drevenka Dávid.

A vendégek alaposan felkészültek a csabaiakból. Bár a házigazdák kezdettől vezettek, a battai csapat jó védekezéssel nem hagyta magát leszakítani. Csupán a negyed legvégén tudott ellépni a BKK (20-11), amikor Milosevics megrázta magát és hintett hat pontot, közte egy triplát. A folytatásban tovább javult a vendégek védekezése. Kövér eredményességével a 18. percre 2 pontra közelítették meg a vendéglátókat, akiknél Hajdu Mártonnak nem akadtak követői pontgyártásban.

A második félidő sem indult túl jól a csabaiak számára. Akadozott a támadójátékuk, ezt kihasználva a már az elején egytámadásnyira minimalizálták hátrányukat a látogatók, sőt a negyed végére 44-44-nél az egyenlítés is összejött számukra. Hajdu Márton duplája jelentette a minimális különbséget a záró etapra, amely ismét hazaiak dominanciát hozott, köszönhetően Kovács József termékenységének. A „cséká” az elején berámolt egy duplát és három trojkát (57-45), ezzel pedig sikerült lelomboznia a vendégeket, illetve eldöntenie a meccs érdemi részét.

A Békéscsaba ismét ott lehet a négy között és újból megcélozhatja a magasabb szintre lépést. A FinalFour-ban a MAFC Martos és a Honvéd Ludovika mellett a Pécsi TE-PEAC lehet még az ellenfél. A június 16. és 18. közötti négyes döntő helyszínéről hétfőn döntenek a honi szövetségben, a csabai klub megpályázta a rendezési jogot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában