Erőemelés-fekvenyomás

2023.06.15. 16:52

Három fanaticos is sikeresen debütált Kiskunfélegyházán

Az októberi világbajnokságra kvalifikált az a verseny, melyet a napokban rendeztek meg Kiskunfélegyházán. A békéscsabai székhelyű Fanatic Body&Fitness Power népes csapattal lépett a tárcsák elé, és mindenki kivívta a jogot a világbajnokságon való szereplésre.

Gajdács Pál

Dénes József (balra)

Fotó: Hollo Csilla

A Fanatic Body&Fitness Power indulói közül három versenyzőnek, Polják Juditnak, Boda Vanesszának és Gróza Mihálynak is ez volt az első hivatalos megmérettetése.

– Nem lehetünk elégedetlenek, hiszen minden versenyzőnk megszerezte a jogot a világbajnokságon való indulásra – nyilatkozta elégedetten Dénes József, a klub vezetője és edzője. – Dicséret illeti az élete első versenyén induló Polják Juditot, aki a testsúlyának másfélszeresét húzta fel, de a fiatal Boda Vanessza is ügyes volt annak ellenére, hogy lemaradt a dobogóról. A harmadik újonc, Gróza Mihály bemutatkozása is jól sikerült, aki fekvenyomásban ezüstérmes lett. Testvére, Boda Zsanett fél év kihagyás után ragadott ismét súlyt, Lechner István pedig úgy lett bronzérmes a súlycsoportjában, hogy sérülten versenyzett. Zsilák Szilveszter két év után tért vissza sérüléséből, és a súlycsoportjához nyolc kilót kellett fogynia. Megilleti az elismerés, mert erőemelésben mindössze öt kilogrammal maradt le az első helyről.

Polják Judit

A Fanatic Body&Fitness Power eredményei. Master 3. 67 kg: Kurucz László (felhúzás: 140 kg, országos csúcs, 1. hely; fekvenyomás: 100 kg, országos csúcs, 1. hely). Masters 1. +140 kg: Lechner István (fekvenyomás: 120 kg, 3. hely. Masters 2. 120 kg: Horváth László (fekvenyomás: 205 kg, 1. hely). Masters 2. 82 kg: Boda Zoltán (fekvenyomás: 122,5 kg, 1. hely). Open. 57 kg: Boda Vanessza (fekvenyomás, 50 kg, 4. hely). Open. 62 kg: Boda Zsanett (fekvenyomás: 45 kg 5. hely). Masters 1. 47 kg: Polják Judit (felhúzás: 75 kg, 1. hely). Masters 1. 67 kg: Gróza Mihály (fekvenyomás: 105 kg, 2. hely). Erőemelés. Open. 100 kg: 1. Zsilák Szilveszter (guggolás: 280 kg; fekvenyomás: 160 kg; felhúzás: 310 kg).

Dénes Józsefet nagy elismerésben részesítették a közelmúltban, akit a NAC szervezet életműdíjjal tüntetett ki. Az elismerést a Bodysport Kupán Molnár Miklós, a Bodysport elnöke, a NAC elnök-helyettese adta át.

Kurucz László



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában