Asztalitenisz

2023.05.13. 14:24

Szántosiék a nyolc közé jutottak

A WTT spanyolországi nemzetközi utánpótlás versenyén az U19-es korosztályban a vegyespárosban állt asztalhoz szombaton Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa a román Ioana Singeorzan oldalán.

V. L.

Forrás: Shutterstock

A WTT spanyolországi nemzetközi utánpótlás versenyén az U19-es korosztályban a vegyespárosban állt asztalhoz szombaton Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa a román Ioana Singeorzan oldalán. A nyolc közé jutásért a Lum Nicholas, Jana Riera (ausztrál, spanyol) duó ellen drámai csatában 3:2-re  győztek Szántosiék. Az első szettben 11:6-ra nyert a magyar-román kettős, majd a másodikban 11:8-ra a Lum, Riera páros győzött. A harmadik játszmát 12:10-re hozták Szántosiék, majd a negyedikben 12:10-re kikaptak. A döntő szettben fej-fej mellett haladt a két páros, végül 13:11--re a magyar-román duó győzött, ezzel 3:2-re nyerték a találkozót. 

A negyeddöntőben az első helyen kiemelt román Andrei Istrate, Elena Zaharia kettős ellen mérkőztek Szántosiék, és az első játszmát 11:7-re elbukták. A második szettben fej-fej mellett haladt a két páros, végül a szarvasi fiatal és román partnere nyert 11:9-re. A harmadik játszmában nagy küzdelemben 11:9-re kaptak ki Szántosiék, majd a negyediket 11:7-re bukták, így 3:1-re Zahariáék győztek, és ők jutottak a legjobb négy közé, míg a Szántosi, Singeorzan duó az 5–8. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában