Kézilabda

2023.05.18. 11:28

A „Loki” érkezik szombaton

A rendkívül fontos érdi győzelmet követően kedvező pozícióból várhatja a bajnoki évből még hátralévő két hazai találkozót a Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női csapata. Igaz ez annak fényében is, hogy olyan jó képességű ellenfelek látogatnak a Viharsarokba, mint a Debrecen, vagy a Siófok. Szombaton 18 órától elsőként a szomszédvári ősi rivális, „Loki” lép fel a Városi Sportcsarnokban.

Bakulya Mihály [email protected]

Borbély Márta szélsőgóljaira szombaton is nagy szüksége lesz a csabai csapatnakk

Fotó: Für Henrik

A lila-fehérek optimizmusát leginkább az táplálhatja, hogy 3 ponttal tudhatják maguk mögött a NEKA gárdáját, amely már kieső pozíciót foglal el. Bár a bronzéremért versenyben debreceniek vendégszereplése óriási presztízscsatát jelent Farkas József játékosai számára, a boglári akadémisták sem állnak könnyebb kihívás előtt, az ugyancsak dobogóra aspiráló Mosonmagyaróvár otthonában. Ők ráadásul nem hibázhatnak, ellentétben az előrésekkel.

Elsősorban a saját dolgainkra fókuszáltunk a heti felkészülés során, azt szeretnénk kivinni a pályára az előttünk álló mérkőzésen

 – mondta a „örök rangadóval” kapcsolatban az érdi találkozó előtt kinevezett Farkas József. – Tisztában vagyunk vele, hogy a Debrecen egy nemzetközi színtéren is ütőképes, kompakt kerettel rendelkezik. Minden poszton válogatott szintű játékosai vannak, kiváló kapusokkal és átlövőkkel felvértezve. Ennek megfelelően komoly lövőpotenciállal rendelkeznek, jól alkalmazzák az egy-egy és kettő-kettő elleni játékot, a masszív védekezésük pedig rendre kimagasló kapusteljesítménnyel párosul.

A hajdúságiak a bronzversenyben pontelőnyben vannak a Mosonmagyaróvárral szemben, ezt szeretnék teljes biztonsággal megőrizni az utolsó körre, melynek során Dunaújvárosba látogatnak. Ugyanakkor a sorsolásuk kedvezőbb, még egy esetleges botlást is korrigálhatnak, mivel a riválisukra zárásként Győrben vár egy nem egyszerű megyei rangadó.

– Természetesen az öltözőben nincs szükség különösebb plusz motivációra, hazai környezetben szeretnénk mindent kiadni magunkból és egy jó mérkőzést játszani – tette hozzá a csabaiak edzője. – Bízom benne, hogy az Érden tapasztalt lelkesedéssel és mentális erővel csökkenteni tudjuk a különbséget, és ebben nagy segítségünkre lehetnek a szurkolóink is. Jó lenne, ha minél többen kilátogatnának, és űznék, buzdítanák a lányokat. Akadnak kisebb sérüléssel bajlódó játékosaink, ami az év végén megszokott jelenség, de vélhetően a keretünk valamennyi tagja bevethető állapotban lesz szombaton.

K&H Női Kézilabda Liga, 25. forduló. Május 20., szombat, 18.00: EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Debreceni VSC-Schäffler. Vezeti: Bujdosó Máté, Horváth Viktor.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában