Erős ember

2023.04.16. 09:06

Újabb óriás egykezes rekordot döntött a békésszentandrási Losonczi Imre

Békésszentandrás erős embere saját tavalyi rekordját döntötte meg szombaton, amikor 121,7 kilogrammot nyomott ki óriás egykezesben.

V. E.

Losonczi Imre nem volt elégedett tavalyi rekordjával, ezért megdöntötte

Fotó: BMH

Szombaton ismét nekiugrott a magyar rekord megdöntésének óriás egykezesben Békésszentandrás erős embere, Losonczi Imre. A klasszikus strongman sportág rekordere lapunk kérdésére elmondta, tavaly sikerült beállítania a magyar rekordot április 30-án Békésszentandráson, a Föveny strandon, ahol egy 112,20 kilogrammos óriás egykezes súlyzót nyomott ki fej fölé, egy kézzel. Az eredménnyel azonban nem volt teljes mértékben elégedett.

Idén januárban, újév napján a fentiek miatt újabb döntést hozott a rekordkísérlet megdöntésére, és nekivágott a felkészülésnek. Egy 14 hetes programot állított fel magának, amit hétről-hétre fokozatosan emelt. Hozzátette, építőipari munkásként sokszor háromszor annyi motivációra volt szüksége ahhoz, hogy belevágjon egy két-három órás strongman edzésbe, de nem adta fel. 

Megtett minden tőle telhetőt a felkészülés során, hogy április 15-én megdöntse saját, 112,20 kilogrammos nyomását.

 A befektetett munka pedig eredményes volt, hiszen ezúttal 121,7 kilogrammot, vagyis új országos csúcsot emelt ki. A rekorddöntésnél vele volt párja, Csonki Marianna, aki szintén az erősportokban remekel, és végig segítette a felkészülésben. Továbbá végig szurkoltak neki a barátai, ismerősei és még sok békésszentandrási, amiért hálás a közönségnek, valamint kiemelte, hálás Nagy Zsolt barátjának is az önzetlen bírói segítségéért. 

Losonczi Imre következő megmérettetése május 1-jén, Győrben lesz a HSMA WHB Liga Egyéni Országos Bajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában