Tereplövészet

2023.04.05. 11:10

Nem vált be a könnyebb lövedék

Az idei Field Target Magyar Kupa-versenysorozat második fordulóját a tiszakécskei Árkusi lőtéren rendezték meg, a mezőnyben ott volt Sutyinszki István is.

P. B.

Beküldött fotók.

A kiváló szarvasi lövész beszámolója szerint a pálya kellően nehéz volt, sok távoli céllal, amelyek közül többet is magasra szereltek fel, a fák tetejére, illetve egy dombra, valamint egy erdős terület melletti nyílt térre is raktak ki célokat.

– A nyílt terepen jobban megzavarták a versenyzőket az időként viharos erejű széllökések – mondta Sutyinszki. – Az idei első két versenyen kipróbáltam egy, az eddiginél könnyebb lövedéket, aminek előnye, hogy laposabb a röppályája, így több távolságbecslési hibát enged meg, viszont a szélre érzékenyebb. Sajnos, mindkét idei fordulóban viharos széllökések voltak, így a lövéseimet a megszokottnál sokkal jobban elvitte a szél, nem tudtam kezelni ezt a könnyebb lövedéket. Az eredményem megint az átlagosnál rosszabb lett, harmincnyolc ponttal zártam a versenyt ami csak negyedik helyre volt elég.

A szarvasi lövész tanultam a hibákból, lecseréli a könnyebb lövedéket és visszavált a jól bevált nehezebb típusra, így remélhetőleg a következő fordulón már dobogóra állhat – a Field Target MK következő körét április 22-én rendezik meg a székelyi lőtéren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában