Értékes relikviák

2023.04.15. 11:15

Fantasztikus kiállítással érkezett meg Budapestre az atlétikai világbajnokság

Az augusztus 19-e és 27-e között sorra kerülő budapesti atlétikai világbajnokság rajtja – alig négy hónappal Magyarország valaha volt egyik legnagyobb sportrendezvénye előtt – fantasztikus kiállítás nyitotta meg kapuit Budapesten, az Etele Plázában, ahol az atlétika történetének számos páratlanul értékes relikviáját csodálhatják meg a sportág rajongói.

Beol.hu

Fotók: Ladóczki Balázs/Origo

A Museum Of World Athletics (MOWA) világkiállítás a világ valaha volt legnagyobb és leggazdagabb atlétikai kiállítása, amely interaktív utazáson mutatja be az atlétikai világbajnokságok 40 éves történetét. A budapesti kiállítást nemzetközi sportlegendák relikviái, trófeái és személyes adományai mellett a magyar atlétika hőseinek személyes, korábban sosem látott tárgyai gazdagítják – olvasható az origo.hu tudósításában.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Jon Ridgeon, a World Athletics vezérigazgatója, Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. Vezérigazgatója, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, a vb szervezőbizottsága Irányító Testületének társelnöke, valamint a magyar atlétika közelmúltjának legsikeresebb sportolói, úgy mint Márton Anita, fedett pályás világbajnok és olimpiai bronzérmes súlylökő, Pars Krisztián, a 2012-es londoni olimpia kalapácsvető bajnoka, a vb-bronz és Eb-ezüstérmes utódja, Halász Bence, valamint az ugyancsak vb-bronzérme gátfutó, Baji Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában