Kézilabda – NB I.

2023.02.11. 20:32

Újabb nagyszerű békéscsabai bravúrgyőzelem - galériával, videóval

Kiváló első félidős teljesítményére alapozva aratott biztos sikert az Előre NKSE a Dunaújváros ellen az élvonalban.

P. B.

EUBILITY-GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 31 - DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 27 (19–11)

Fotó: Kiss Zoltán

Keleten a helyzet változatlan – tekintve, hogy a kiesőzónában minden egyes pont, ha nem is aranyat, de bentmaradást érhet, a női kézilabda NB I.-ben újonc és az első osztályú tagsága meghosszabbításáért harcoló Békéscsaba szombat este is kulcsfontosságúnak számító mérkőzésen fogadta a Dunaújvárost.

A hazai játékosok pedig teljes mértékig átérezték a találkozó súlyát – az idény legjobb csabai félidejével sokkolták a riválist!

Az indiszponáltan, pontatlanul és több hibával kezdő újvárosiak közel hét perc elteltével tudták csak bevenni a határozottan védekező és pontosan támadó lila-fehérek kapuját. A korábban a csabai csapatot is irányító Rapatyi Tamás 15 perc elteltével, hét–kettes vendéghátránynál kért időt, de ezzel sem tudta megtörni az Előre lendületét. Az első negyed órában kapott két gól kifejezetten biztató, a kemény védekezés mellett pedig elöl is több jó egyéni teljesítmény akadt a nagy kedvvel és lelkesebben játszó házigazdánál. A koncentrált és hatékony támadójátéknak (is) köszönhetően félidőben nyolc gól volt a csabai előny.

A biztos vezetés szerencsére nem altatta el Gyimesi Kittiéket, nem kényelmesedett el a Csaba, amely okos, higgadt és taktikus kézilabdával az 50. percig őrizte hat-hét-nyolcgólos fórját a továbbra is többet rontó riválissal szemben. Az utolsó percek mégis feszültebben és idegőrlőn alakultak. A vendégek védekezést váltottak, miközben a hazaiaknál három felesleges és meggondolatlan kétperces kiállítás borzolta a kedélyeket. Ezeknek köszönhetően négy gólra visszazárkózott a Kohász, de közelebb nem jutott.

Az ismét csak dicséretesen küzdő csabai együttes a múlt heti, Siófokon aratott bravúrgyőzelem után sorozatban második sikerét könyvelhette el, az újabb roppant fontos két ponttal pedig egyértelműen jelezte, helye van a legjobbak között. A mérkőzés után a lelkes és remek hangulatot teremtő közönséggel együtt önfeledten ünneplő lila-fehér garnitúra ráadásul szép diadallal köszöntötte fel a napokban 32. életévét betöltő vezetőedzőt, Papp Bálintot.

Az ENKSE jövő csütörtök este az Európa-liga-csoportkörös Vác vendégeként folytatja bajnoki szereplését.

EUBILITY-GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 31 - DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 27 (19–11)

BÉKÉSCSABA: Razum – Horváth G. 2, LANISTANIN 10 (5), BUCSI 4, MAYER SZ. 1, Gyimesi 5, HAJTAI 4. Csere: Madera-Domokos (kapus), GIRICZ L. 4, Andróczki 1, Termány, Török F., Vámosi. Edző: Papp Bálint

KOHÁSZ: Bartulovic – SZALAI B. 5, Borgyos 1, Weisheitel, Nick 1, Horváth Petra 1, Fodor N. 1. Csere: Oguntoye (kapus), Arany 4, FARKAS J. 8, Krupják-Molnár 2(1), Poczetnyik 2, Kazai 1, Lakatos P. 1. Edző: Rapatyi Tamás

Békéscsaba, 900 néző. V: Bóna, Földesi. Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–0. 16. p.: 8–2. 19. p.: 11–4. 23. p.: 12–8. 26. p.: 14–9. 41. p.: 23–17. 51. p.: 28–22. 54. p.: 28–24. Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 2/1

MESTERMÉRLEG

Papp Bálint: – Egyben volt a csapat, sikerült biztos előnyt kialakítanunk a szünetre, amit jó ideig meg is őriztünk. Utána, amikor közelebb jött a Dunaújváros, akkor is akadt egy jó megoldás támadásban vagy éppen védekezésben, amivel megmaradt a vezetésünk. Csapatként küzdöttünk végig és most már a külső zónákból is eredményesek vagyunk, ez is könnyebbséget jelent.

Rapatyi Tamás: – Az első félidőben a támadójátékunk nem állt össze, hiányzott a tempó, rossz volt a támadásszervezés, nagyon kevés gólt lőttünk. A védekezésünk egy ideig működött, mégis, az első harminc percben romba dőlt a játékunk. Utána sikerült rendezni a sorokat, ám a sorsdöntő pillanatokban mindig elkövettünk egy buta hibát, így nem volt esélyünk közelebb férkőznünk.

 

Vélemények

Giricz Laura, az ENKSE beállója

– Nagyon jó volt látni és érezni a pályán is a csapatszellemet, amit mutattunk. Siófokon is igazoltuk, hogy csapatként tudunk nyerni. Azért dolgozunk továbbra is, hogy ilyen mérkőzéseket nyerjünk.

Farkas Johanna, a Kohász átlövője

– Jobban akarta a győzelmet a Békéscsaba, gratulálok neki. A védekezésünk szétesett az első tizenöt perc után, így ellépett az ellenfelünk. Mégis büszke vagyok a csapatra, mert a második félidőben mindent megpróbáltunk, de nyolc-kilencgólos hátrányt nagyon nehéz itt ledolgozni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában