Küzdősportok

2023.02.20. 18:41

Nagy létszám gyűlt össze a Sparring Day-re

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Kempo Egyesület hagyományos ringes küzdelmi gyakorló napját, a Sparring Day-t Békéscsabán.

P. B.

Priskin Nikolett és Zsiga Melinda

Fotó: Für Henrik

A helyszín most is az East Warriors MMA Klub Andrássy úti edzőterme volt. Mint a főszervező, Niedermayer Zsolt – aki egyben a WFC regionális vezetője – elmondta, nagyon nagy létszám gyűlt össze nemcsak az ország különböző részeiből, hanem Romániából is. 19 klub 110 K–1, 28 ökölvívó és 24 MMA versenyzője jött el gyakorolni a két ringbe és egy „ketreces” küzdőtérbe.

A romániai – nagyváradi és aradi – klubok részvétele nemzetközivé avanzsálta az eseményt, de Magyarországon tanuló külföldi diákok is megmérették magukat a küzdelmekben. A rendezvény lebonyolításban sokat segítő Hricsovinyi Károly, a békéscsabai JALTE–Energy Gym ringes vezetőedzője kiemelte, nagyon jó lehetőséget nyújt a Sparring Day a későbbi versenyszerű küzdelmekre való felkészülésre. A megnyitókor Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke az elismerés serlegét adta át Mármarosi Patriknak, az Energy Gym WAKO-PRO magyar bajnokának.

A mérkőzések egy részét az edzők vezették le, de olyan tekintélyes versenybíró is ténykedett a ringben, mint a füzsegyarmati Gasparik Róbert. Az eseményt meglátogatta Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője is, aki volt küzdősportolóként szinte mindig megtiszteli jelenlétével a küzdelmi napot, ami emeli a rendezvény rangját is. A kemény küzdelmek estig tartottak, és a résztvevők megelégedve térhettek haza, hiszen a Sparring Day elérte a célját. Felkészülési lehetőséget biztosított és növelte a klubok és versenyzők közötti sportbarátságot. Az egyébként kritikus szemléletű Hricsovinyi Károly is meg volt elégedve a tapasztalatokkal. A résztvevők sportszerűen még azt is be tudták tartani, hogy az eltérő tudásszintű versenyzőkre „vigyáztak”, így a súlyosabb sérüléseket is el lehetett kerülni.

Niedermayer Zsolt és a Békés Megyei Kempo Egyesület már a következő, szintén hagyományos gála szervezését is elkezdte: március 18-án Gyulán kerül sor a Küzdelem Napja ringes gálára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában