Röplabda

2023.02.26. 19:16

Hozták a kötelezőt a csabai lányok – galériával

Nem hagyott kétséget a Swietelsky-Békéscsaba afelől, hogy melyik a jobb csapat, Tóth Gábor tanítványai háromszettes, biztos győzelmet arattak az Extraliga alapszakaszának utolsó hazai mérkőzésén az újonc MÁV Előre-ST Solar ellen.

Gajdács Pál

Fotók: Imre György

Álmosan kezdte a mérkőzést a Békéscsaba, a fehérváriaknak sikerült ellépni három ponttal. Aztán Ralitsa Vaszileva elkezdte gyártani a pontokat és hamarosan már négy egységgel a Csaba vezetett. A bolgár mellett Marta Drpa is egészen szépen belelendült, csapata pedig faképnél hagyta az újoncot. A MÁV Előre nem hagyta annyiban a dolgot és Dvoracek vezérletével, egy 4:1-es sorozatot produkálva három pontra felzárkózott.

A játszma további része azonban már csabaiaké volt és zsinórban négy ponttal el is jutottak a szettlabdához, a jól játszó amerikai Lia Caroll Mosher ütésével pedig véget vetettek az első felvonásnak.

A második szettben Vaszileva-Drpa „pontversenyt” láthattunk, a játszma felénél már mindkét légiós 9-9 egységnél tartott, csapatuk pedig ekkor már tekintélyes előnnyel vezetett. Vaszileva még egy ásszal is kitűnt, a fehérváriak epizódszerepre kényszerültek és nagy távolságból követték vendéglátójukat. A csabaiak gyorsan eljutottak 22 pontig, de ezután bizony meg kellett küszködniük vendégekkel, akik felszívták magukat és egy 7:2-es sorozattal meg tudták közelíteni ellenfelüket.

Úgy kezdte a harmadik játszmát a Békéscsaba, ahogy azt a szurkolók elvárták, hosszú ideig 4-5 pontos előnyt birtokoltak. A MÁV Előre a játszma közepéig tudta a lépést tartani a hazaiakkal, amikor Drpáék kétszer is összehoztak egy 3:0-s sorozatot és bár a hajrában több hiba is becsúszott a játékukba, simán hozták a mérkőzés zárószakaszát.

Swietelsky-Békéscsaba–MÁV Előre SC-St. Solar 3:0 (18, 21, 15)
Extraliga női mérkőzés. Békéscsaba, 800 néző. V.: Sík Barbara, Varjasi Melinda. Békéscsaba: Drpa 16, Vaszileva 17, Pintér 7, Aktas 5, Mosher 6, Bagyinka 4. Cs.: Molcsányi, Kertész (liberók), Sinka 1, Tuska, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor. MÁV Előre: Gilfillan 1, Dvoracek 20, Tóth J. 5, Csabai 4, Dolotova 3, Ertz 2. Cs.: Kovács E. (liberó), Kiss L. 3, Szabó L. 3. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:7, 9:7, 17:11, 18:15, 24:17. 2. szett: 3:1, 9:3, 13:5, 16:6, 16:10, 22:14, 24:19. 3. szett: 5:2, 10:7, 16:9, 23:13.

Tóth Gábor: – Akkor fogunk tudni szintet lépni, hogy ha minden meccsen egyformán tudunk koncentrálni. Úgy éreztem, hogy ez most kicsit nehezebben ment annál, mint ahogy terveztük, de a lényeg, hogy megvan a három pont. Innentől a készülünk a Mladost ellen. 

Nagy Fanni: – Alapvetően pozitívan értékelem a találkozó eredményét, hiszen nagyon sok olyan taktikai dolgot betartottunk, amire készültünk. Nincs egy súlycsoportban a két csapat, nem is ugyanazokért a célokért küzdünk, de ha minimálisan is, a szettek közben meg tudtuk nehezíteni a dolgukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában