Kézilabda

2023.01.25. 09:47

Visszanyernék a karaktert

Csütörtök este 18 órától a bajnoki élcsapat DVSC Schaeffler otthonában vív kelet-magyarországi rangadót a női kézilabda NB I.-ben újonc EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE.

Papp Bálint [email protected]

Fotó: Für Henrik-archív

A közvetlen rivális Érddel vívott múlt pénteki, alsóházi kulcsmérkőzésen elszenvedett rendkívül fájdalmas, egygólos (25–26) hazai vereség után nem sok idő maradt a sebek nyalogatására az élvonalbeli újonc Békéscsaba női kézilabdacsapatánál. A húzós január végi hajtásban a lila-fehérek csütörtök este az ősi rivális Debrecen otthonában lépnek pályára kelet-magyarországi rangadón, majd jövő kedden már a Balaton partján, a szintén nemzetközi kupaszereplő Siófok vendégei lesznek.

A bajnoki bronzérmes, jelenleg is harmadik helyen álló, Európa-liga-csoportkörös DVSC az elmúlt év végén hajszállal kapott csak ki a címvédő Győrtől otthon (30–31), majd két hete pontot rabolt (30–30) a Ferencváros csarnokából.

– Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, hazai pályán rettentően erős a Debrecen, nem nyerni járnak oda az ellenfelek. Folyamatosan fejlődik a hajdúsági csapat és a klub is – mondta lapunknak Papp Bálint, a 14 csapatos élvonalban a 12. helyezett Békéscsaba vezetőedzője. – Részcélokat kell megfogalmaznunk és abból meríteni, mint a tavaly decemberi, győri meccsünkből. A lényeg, hogy megvalósítsuk a részfeladatainkat, mert újra előrébb kell lépnünk játékban ahhoz, hogy a későbbi találkozókon eredményesek legyünk. Az Európa-liga-szereplés miatti kettős terhelésből kifolyólag differenciálnia kell a debrecenieknek, akik a hét elején értek haza Norvégiából és utánunk, vasárnap még a Kisvárdát is fogadják a bajnokságban, elég sűrű a programjuk. Megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a meccsből. Saját magunkat kellene visszaterelni a decemberben jól bevett útra és újra előtérbe helyezni azokat az elemeket, amelyek már működtek korábban nálunk. Ki kell lépnünk az apátiás helyzetből, amibe a legutóbbi bajnokink után kerültünk, erőt meríteni és megoldani a részcéljainkat. Szeretnénk visszanyerni azt a karaktert, amit a múlt év végi fordulókban mutatott a csapat, a Mosonmagyaróvár és a Budaörs elleni győzelmek alkalmával, amikor jól nézett ki az együttesünk.

Papp Bálint szerint rendkívül jó a kapusteljesítmény a debreceni együttesnél, amely veszélyes átlövőkkel rendelkezik a külső zónákból, ezen kívül nagyon sok dinamikus, jól cselező játékos alkotja a keretét, jó egyveleget alkotva. A masszív védekezés, jól megszervezett lerohanásokkal is jelentős fegyver a rivális játékában.

– Mindenképpen meg kell állítanunk a gyors játékukat, megszervezni a visszarendeződésünket, jó döntéseket hozva közben. Meg kell próbálnunk felállt fal elleni támadójátékra kényszeríteni a hazaiakat és minél magasabb szinten megoldani a védekezési feladatokat. Remek lehetőséget ad a meccs a gyakorlásra és arra, hogy jó meccset vívjunk egy jó csapat ellen. A szurkolók szempontjából is fontos és különleges a mérkőzés, biztosan rendkívül felfokozott lesz a hangulat. Élveznie kell a játékosoknak, hogy pályára léphetnek egy ilyen légkörben – tekintett előre a csabaiak fiatal trénere.

Az Előre klubhonlapja felvezetőjében rögzíti, legutóbb 2020 szeptemberében vendégeskedett Debrecenben az ENKSE és szenvedett 32–24-es vereséget. A felek eddigi utolsó mérkőzése Békéscsabán volt szűk két éve, akkor 30–23-as Loki-siker született. A cívis városban közel tíz éve nyertek legutóbb a lila-fehérek: 2013 tavaszán is 31–30-ra diadalmaskodtak a bajnoki rájátszásban. Érdekesség, hogy előtte három hónappal az alapszakaszban is sikerült nyerniük idegenben a liláknak öt találattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában