Atlétika

2023.01.30. 16:33

Portugáliában készül a csabai gyalogló

Január 22-e óta a portugáliai Fáróban készül Oláh Barbara, a Kopp Békéscsabai AC válogatott gyaloglója. Edzője, Tóth Sándor arról tájékoztatta lapunkat, hogy tanítványa összesen három hetet tölt el a válogatott gyaloglókkal.

G. P.

/Archív fotó: Czeglédi Zsolt/

– Napi kapcsolatban vagyok Oláh Barbarával, aki az idei célversenyeire, kitűnő körülmények között készül. Ezek közül természetesen a legnagyobb feladat a kvalifikáció a budapesti világbajnokságra, amelyre a számára új 35 kilométeren szeretné elérni a szintet – mondta a Kopp Békéscsabai AC vezetőedzője.

A vébén való induláshoz Oláh Barbarának 2:51:30 perces időt kellene elérnie, de ha ez nem sikerülne, akkor az egyéb versenyeken összegyűjtött pontoknak köszönhetően a ranglista legjobb ötven versenyzője közé beférkőzhet. Tavaly már ment egy jó időt, 2 óra 58 percet ezen a távon. Ha ezt megismétli akkor nagy esélye van, de ha túl is szárnyalja, akkor szinte biztos a részvétele.

A békéscsabai egyesület ifjúsági korú atlétái Budapesten versenyeztek hétvégén. Urbanikné Rosza Mária versenyzője, Kis Petra Sára 800 méteren a felnőttek mezőnyében indult és az előkelő 4. helyen végzett 2:10,44-es idővel. Az MTK nyílt fedett pályás versenyén ugyanezen a napon rúdugrásban három csabai versenyző volt érdekelt, ugyancsak a felnőtt mezőnyben.

Bagi Árpád edző rúdugrói közül a legeredményesebbnek Erős Eszter bizonyult, aki 350 cm-es ugrásával a 8. helyet érte el. Döme Adél 330 cm-es, Fábián Áron 360 cm-es eredménnyel zárta a versenyt, előbbi a 12., utóbbi a 14. helyen zárt. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában