Kick-box

2023.01.17. 10:54

Négy napos évindító edzőtábort tartott Párkányban a Zrínyi Akadémia

Utánpótlás válogatottak és magyar bajnokok, de még sportolói, versenyzői szárnyaikat csak most bontogató küzdősportolók, sőt master class versenyzők is megjelentek a 2023-as év első kick-box edzőtáborában, melyet a szlovákiai Párkányban tartottak a napokban a szervező Zrínyi Miklós mesteredző vezetésével.

A magas szakmai színvonalon megvalósult edzéseken, a Zrínyi Akadémia versenyzői mellett, további nyolc kick-box-, ITF Taekwondo- és WTF Taekwondo egyesület, hatvankét sportolója vett részt (egyebek mellett a Barátság SE Battonya is).

A négy szakmai nap, összesen hét edzése elsősorban az alapozás jegyében telt el. Az edzések nagy része egyaránt tartalmazott – a küzdelmek mellett – kondicionális és koordinációs képességfejlesztő gyakorlatokat, ezen belül erősítő, állóképességet javító, technika-fejlesztő, küzdelemre felkészítő és taktikai feladatokat. Ezek mellett, persze nem maradhatott el a játékos, vicces feladatokból álló csapatépítő foglalkozás sem.

Zrínyi Miklós mesteredző így foglalta össze tapasztalatait az együtt töltött négy napról:

– Az első állomása volt az idei versenyszezonra való felkészülésnek a vasárnap befejeződött edzőtábor, melyet az utolsó foglalkozást követően eredményesnek és sikeresnek ítéltem meg. Különösen hasznos volt a sportolók számára, hogy nem a nap, mint nap együtt edző társakkal kellett dolgozni, hanem ismeretlen és részben ismeretlen sportolókkal, hobbistákkal. Köszönetem fejezem ki a sportolókat a mindennapokban felkészítő és őket az edzőtáborba delegáló edzőknek, valamint a megvalósításban segédkezőknek: Haba Gábor, Pogány Gábor és Papp Attila edzőknek, és Kecskeméti Lászlónak, a Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia ügyvezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában