Labdarúgás

2023.01.16. 10:36

A rezsiköltségeket is csökkenteni kell Füzesgyarmaton

Az edzésszám redukálásával a rezsiköltségek mennyiségén tudnak csökkenteni a labdarúgó harmadosztályban szereplő Füzesgyarmati SK-nál.

Papp Bálint [email protected]

20220925 Füzesgyarmat Füzesgyarmati SK - Békéscsaba 1912 Előre II labdarúgó mérkőzés, NB III. Keleti csoport Fotó: Für Henrik FH Békés Megyei Hírlap

Fotó: Für Henrik

Meglehetősen hektikus őszt teljesített az NB III. Keleti csoportjában a Füzesgyarmati SK. A sárrétiek a 20 csapatos harmadosztály aktuális kiírásában 20 mérkőzés után hét-hét győzelem mellett hatszor kaptak ki, így 28 ponttal a 12. helyen telelnek, igaz a rendkívül sűrű mezőnyben csak hat egységgel vannak lemaradva a negyedik Körösladánytól.

Az FSK-nál egyelőre minden labdarúgó önállóan, otthon végzi a kiadott fizikai felkészülési programot a február 12-én folytatódó bajnoki küzdelmekre. Nem csinálnak belőle titkot a klubnál, hogy ez egyértelműen a spórolás, a rezsiköltségek csökkentése miatt van így.

– A közös felkészülés így csak négy hetes lesz, január tizennyolcadikán találkozik a keret. Az együtt töltött edzési időszakban hétfőn és kedden önállóan végzik a feladatokat a labdarúgók otthon, a taktikai részt pedig szerdától péntekig közösen vesszük át majd – indokolta lapunknak Boros Tibor szakmai koordinátor. – Az edzésszám redukálásával a rezsiköltségek mennyiségén tudunk csökkenteni, hiszen nem használjuk a fűtést és a villanyt, de a gáz és az áram egységárával nem tudunk mit csinálni, az annyi, amennyi. Korlátozottak a lehetőségeink a rezsi finanszírozásával kapcsolatban, ezért a felhasznált mennyiség csökkentésével próbálunk segíteni.

A költségek átszabása a játékoskeretet is érinti, csökkentenek a létszámon: Bánfi Dominik, Bajor Tamás, Nikola Vaszilijevics és Kis Gábor is máshol folytatja a pályafutását. Ha érkezik is új játékos, fiatal focista érkezhet, nem profi státuszú, az FSK-nál ugyanis már előre gondolkodnak és próbálják beépíteni a tehetségeket, szem előtt tartva már a következő idényre vonatkozó úgynevezett „fiatalszabályt”.

– A kezdőcsapatban nem történik változás. A szükséges lépéseket a klub érdekében tesszük meg, de egyértelműen a játékos érdeke is, hogy ne csak rövid, hanem hosszú távon is NB-s szinten szerepeljen – folytatta Boros. – Más posztra próbálunk fiatalokat hozni, hogy a taktikai repertoár bővüljön és ne ugyanabban a pozícióban szerepeljen minden ifjú, aki a fiatalszabály miatt fontos, hogy a pályán legyen.

A füzesgyarmatiak célja továbbra is az, hogy az első tíz között zárjanak az idény végén, ami a szakvezető szerint nem irreális elvárás:

– Az alapcsapatunk megvan ehhez. Az idény elején újnak számító kerettagok már akklimatizálódtak és jobb teljesítményre is lesznek képesek. Szoros a mezőny, rendszeresen ott voltunk a dobogósok közelében ősszel, csak pont akkor nem sikerült nyernünk, amikor felléphettünk volna az éllovasokhoz.

A Gyarmat a tavaszi rajton a mezőnyből magasan kiemelkedő, egyedüliként veretlen és 13 pontos előnyel vezető, fővárosi BVSC-Zuglót fogadja. Addig négy felkészülési mérkőzést vív, sorrendben a Békéscsaba 1912 Előre II. (január 21.), a Nagykereki (január 25.), a Végegyháza (január 28.) és végül a Jánoshalma (február 5.) ellen. Az utolsó meccs érdekessége, hogy az eredeti ellenfél lemondta a bajnoki főpróbának számító találkozót, a messzi Jánoshalmán azonban pályára lépnek a füzesgyarmatiak, mert a Bács-Kiskun megyeiek vendégül látják őket, így a hosszú túra egyben egy hétégi csapatépítő is lesz Boros Tiboréknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában