Vívás

2023.01.05. 13:00

A hétvégén máris folytatódik az idény

Az év vége és az év eleje rendszerint mindig sűrű a vívóéletben, karácsony előtt a felnőtt országos bajnokságot rendezték meg, szombattól pedig a juniorokra vár világkupa az olaszországi Udinében. Szombaton rendezik a női csapatversenyt, a vk e fegyvernem női egyéni számával zárul.

G. P.

Petrovszki Áron

Mint arról beszámoltunk, a felnőtt ob-n negyedik helyen végzett a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia női párbajtőrcsapata, melynek Gachályi Gréta is tagja volt. Edzője, Galli Zsolt távozásával (a tapasztalt szakember hó január 1-től a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskolánál dolgozik) tanítványa, a tavaly juniorcsapatban és kadet egyéniben Európa-bajnok tehetség is búcsút int Békéscsabának. A vívással Hódmezővásárhelyen megismerkedő Gréta információink szerint a Budapesti Honvédban folytatja pályafutását.

Az Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözői közül az újonc ranglistát vezető, de az idősebb korosztályban is remeklő Petrovszki Áronra várhat jelentős próbatétel még a január folyamán. Mint edzője, Medgyesi István lapunknak elmondta, szeretnék, hogy Áron a január 13-án Pozsonyban sorra kerülő kadet európai körversenyen megkezdené a rutinszerzést a nemzetközi mezőnyben.

Galli Zsolt távozásával egyébként három edző, Runa Andrea, Medgyesi István és Radnai Reinhardt tartja a foglalkozásokat a békéscsabai vívóműhelyben.

A három fiatal korosztály –, a gyerek, az újonc és a serdülő – képviselői az Olimpici Grand Prix budapesti állomásán szerepelnek – az Olimpici GP honlapján közölt február 4-i és 5-i időpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában