Sakk

2022.12.30. 07:48

Leszkó Bence nyolcadikként zárt

Budapesten rendezték meg a napokban a Vezérképző nemzetközi sakkversenyt, amelynek nagymester csoportjában asztalhoz ült a 19 éves orosházi Leszkó Bence, FIDE mester, aki a szegedi Meritum Egyesület versenyzője.

V. L.Í

Forrás: Shutterstock

A kilenc fordulós viadalon három nemzetközi nagymester, három nemzetközi mester, három FIDE-mester, valamint egy női nemzetközi mester mérte össze tudását. Az orosházi fiatal két győzelemmel, három döntetlennel, és négy vereséggel zárta a rangos viadalt, 3,5 ponttal a nyolcadik helyen végzett, és. teljesítményével 6,2 ponttal növelte az Élő-pontszámát. 

Leszkó Bence legyőzte Varga Zoltán nemzetközi nagymestert, és Németh Miklós nemzetközi mestert. Az orosházi tehetség remizett a későbbi győztes, FIDE-színekben asztalhoz ülő, 18 éves orosz származású, Dudin Gleb nemzetközi mesterrel, és  Aveskulov Valerij ukrán nemzetközi nagymesterrel, aki a mezőny legmagasabb érték számú sakkozója volt, 2527 ponttal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában