Kézilabda - NB I. B

2022.11.08. 12:24

Az MTK ellen kupázik az Orosháza

A 16 csapatos női NB I. B-ben nyolc mérkőzés után a kilencedik helyen álló Orosháza csütörtök este az élvonalban a 11. MTK Budapest ellen lép pályára a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

P. B.

Fotó: Zsedényi Péter

A meccs hivatalos pályaválasztója az ONKC, ám a két klub megegyezése alapján a találkozóra a főváros 17. kerületében található Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban kerül sor.

Az MK másik Békés megyei résztvevője, a küzdelmekbe most bekapcsolódó, első osztályú Békéscsaba november 23-án játssza le harmadik körös meccsét a szintén NB I.-es Kisvárda otthonában.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el a kupában. Döntetlen eredmény esetén az alacsonyabb osztályú együttes jut tovább, míg két azonos osztálybeli klub döntetlenjénél a vendégcsapat lép a következő körbe. Az Európa Liga-résztvevő csapatok (DVSC Scheffler, Motherson-Mosonmagyaróvári KC, Praktiker-Vác, Siófok KC) a 4. fordulóban, a Bajnokok Ligájában szereplő együttesek (a bajnok Győri Audi ETO és az MK-címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria) az ötödik körben, a negyeddöntőben kapcsolódnak be a kupasorozatba.

Magyar Kupa, nők. 3. forduló: Borsod SK-Miskolc (NB II., Észak-keleti-csoport)–Eszterházy SC Eger (NB I. B) 42–33, Gárdony-Pázmánd NKK (NB I. B)–Szombathelyi KKA (NB I. B) 25–28. A további program. November 10., 17.30: OXXO Energy Orosházi NKC (NB I. B)–MTK Budapest. November 17.,18.00: NEKA–Moyra-Budaörs Handball. November 23. 16.30: Pénzügyőr SE (NB I. B)–Alba Fehérvár KC. 17.00: Vasas SC (NB I. B)–Érd. 18.00: Kisvárda Master Good SE–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE, KK Ajka (NB II., Észak-nyugati-csoport)–Dunaújvárosi Kohász KA.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában