Erősembersport

2022.10.17. 18:38

Becsülettel helytálltak az erős nők között

A közelmúltban rendezték meg a CESA Strongwoman Liga 2. fordulóját. A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület három versenyzője mérette meg magát az erős nők versenyében Siklóson. Lovas Mónika és Szabó Ágnes már részt vett ilyen viadalon, de Petri Regina most indult el először.

A látványos eseményen a következő versenyszámokban kellett bizonyítani: kamionhúzás hámmal; rönknyomás (42 kg); lengősúly (150 kg); felhúzás (115 kg); medicinlabda emelése állványon át (50 kg, 130 cm magasság).

Szabó Ágnes sajnálatos módon már az első számnál, a kamionhúzásnál megsérült, így nem tudta teljesíteni azt az eredményt, amit előzetesen elvárt magától. Végül Lovas Mónika a 3., Szabó Ágnes a 4., Petri Regina pedig az 5. helyen végzett a +70 kg-os kategóriában.

Becsülendő, hogy Regina nyerte a felhúzás számát: egy perc alatt 16 ismétlést sikerült teljesítenie a 115 kilóval, holott ő volt a legfiatalabb versenyző a mezőnyben. Szabó a rönknyomás-gyakorlatot nyerte meg, 14 ismétléssel, egy perc alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában