Csapatbajnokság

2022.09.19. 12:28

A hiányzók ellenére is helytálltak a csabai atléták

Nagyot hajrázott a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club vasárnap, az atlétikai csapatbajnokság második napján, ugyanis a tizenötödikről a kilencedik helyre tornázta fel magát.

G. P.

Steigerwald Ernő, Nadj Levente és Kovács Alexandra.

A debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban 20 egyesület összesen 40 versenyszámban harcolt a pontokért, irreális, esős időjárási körülmények között. Az idei csb-re 46 egyesület nevezett, s a csapatokat két, 23-as elődöntőbe sorolták, onnan kvalifikálhattak a legjobbak a debreceni döntőbe.

A csabaiaknál Steigerwald Ernő a 400 után vasárnap a rövidebb távon is második lett, értékes pontokat szerezve csapatának. Az összesen három számot bevállaló súlylökésben olimpiai bronzérmes Márton Anita pedig a fő számában elért első helye után diszkoszban második lett.

– Van némi hiányérzetem, hiszen a középtávfutó Novák Natália betegsége miatt egyik számában sem állhatott rajthoz, miképpen a hétfői edzésen megsérülő sprinterünk, a korábbi hosszú sérülése után éppen csak hogy visszatérő Nadj Levente sem, velük elérhettük volna az ötödik helyet – kezdte Tóth Sándor, a békéscsabai egyesület vezetőedzője. – Mindenki igyekezett helytállni, atlétáink közül kiemelném Steigerwald Ernőt, aki mindkét számában másodikként ért célba, kétszázon milliméterekkel lemaradva a győztes Máté Tamástól. Márton Anita ezúttal sem okozott csalódást, hozta magát, miként a három gyaloglólányunk, Oláh Barbara, Kovács Alexandra és Bor Bernadett is. Nagyon szépen teljesített még ötezren Karsai Gábor, aki harmadikként zárt a nagyon erős mezőnyben.

A verseny a Budapesti Honvéd SE fölényes győzelmét hozta. A szombati nap után még csak hét pont volt a fővárosiak előnye az MTK Budapesttel szemben. Ez az előny már a vasárnap reggeli 5000 méteres gyaloglások után hatalmasra nőtt, amit a hátralévő versenyszámokban még tovább növeltek, így 515 pontot gyűjtve összességében simán nyerték meg a trófeát. A BHSE 2015, 2018 és 2019 után negyedszer nyerte meg a magyar csapatbajnokságot, s az előző évhez képest nagyot lépett előre, hiszen 2021-ben csak az ötödik helyen végzett.

A Kopp Békéscsabai AC 286,5 pontot gyűjtött össze a két nap során és ezzel a kilencedik helyen végzett.

Még nem közölt békéscsabai eredmények. Női. 5000 m: 7. Gregor-Pap Csilla 18:06,10. Diszkoszvetés: 2. Márton Anita 51,95 m, 4. Baukó Petra 42,11 m. Rúdugrás: 5. Erős Eszter 3,45 m, 8. Döme Adél 3,15 m.

Férfi. 200 m: 2. Steigerwald Ernő 21,72. 5000 m: 3. Karsai Gábor 14:23,47. Diszkoszvetés: 9. Szebegyinszki Richárd 45,51 m.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában