Kézilabda

2022.09.07. 12:04

A BL-ben is bemutatkozhat a békéscsabai születésű Kukely Anna

Az FTC békéscsabai születésű és nevelésű tehetséges irányítója, Kukely Anna mentorként tekint Szucsánszki Zitára és Andrea Lekicsre és szeretné megmutatni magának, illetve edzőjének mindazt, ami benne rejlik.

P. B.

Kukely Anna

Fotó: Török Attila

Túl van az első nyári alapozásán, az első két bajnoki mérkőzésén (a Mosonmagyaróvár ellen egy gólt lőtt, a Budaörsnek hármat) az NB I.-ben ezüstérmes, Magyar Kupa-címvédő Ferencváros női kézilabdacsapatának színeiben Kukely Anna, aki szombaton a dán Odense ellen akár pályafutása során először a Bajnokok Ligájában is pályára léphet. Ezzel Cifra Anita, Such Nelli, Csiszár-Szekeres Klára és Kovács Anett után egy újabb békéscsabai nevelésű kézilabdázó játszhat a Bajnokok Ligájában ferencvárosi színekben.

A békéscsabai születésű és nevelésű, 19 éves irányító a közelmúlt felkészülési mérkőzésein már ízelítőt kaphatott a nemzetközi elitből, a nagy múltú és rendszeres BL-induló együttesek elleni csatákból, hiszen Elek Gábor, az FTC vezetőedzője a két román kirakatklub, a CSM Bucuresti és a Valcea, illetve az európai topcsapatnak számító francia Metz ellen is bátran bedobta a mély vízbe.

– Előtte azért izgultam, de amint pályára kerültem, minden drukk elillant belőlem, és úgy fogtam fel a találkozókat, mint egy magyar bajnokit. Mindig a maximumot próbálom kihozni magamból, szeretném megmutatni magamnak és az edzőmnek mindazt, ami bennem rejlik – mondta a ferencvárosi klubhonlapnak a nagynevű riválisokkal vívott edzőmeccsek kapcsán Kukely Anna, aki az új egyesületénél eltöltött első hetek tapasztalatairól is beszélt:

Igazából elég hamar beilleszkedtem. A lányok nagyon segítőkészek voltak, és ennek köszönhetően zökkenőmentesen és hamar sikerült felvennem a tempót. Az elején nagyon izgultam, hiszen új csapathoz érkeztem, új emberekkel találkoztam, szinte senkit sem ismertem előtte. Emellett itt teljesen más a játék sebessége és ritmusa is, amit meg kellett szoknom.

Az ifjúsági- és junior-Európa-bajnok, friss junior-világbajnoki ezüstérmes tehetség a július elején véget ért U20-as világbajnokság után két hét pihenőt kapott, ami elmondása szerint pont elég volt neki. Nagyon várta már, hogy elkezdje a munkát a fővárosban. A költözés ugyanakkor sok újdonsággal is járt.

– Furcsa volt elsőre, hiszen eddig Békéscsabán laktam. Hazamentem, otthon volt a testvérem, a szüleim, és anyukám kosztja várt. Konkrétan semmi dolgom nem volt, csak az érettségire készülni és kézilabdázni – mondta az irányító. – Most meg, ha hazamegyek, teljesen egyedül vagyok, ennivalót kell csinálnom és egyedül elintézni a teendőimet. Emellett a közlekedést is nehéz egyelőre megszoknom – igaz, általában autóval járok, de teljesen más a forgalom dinamikája Budapesten.

Kukely arról is beszélt, hogy a sok nagy nemzetközi csatát megélt, rutinos csapattársaira, mint például Szucsánszki Zitára, Tomori Zsuzsannára vagy a szerb Andrea Lekicsre példaképként tekint, mindig nézte őket válogatott vagy Bajnokok Ligája-mérkőzéseken, hogy mennyire kiemelkedő játékosok:

– Tőlük tanulni felemelő érzés, és próbálok is minden trükköt ellesni, amit csak lehet. Szucsánszki Zita és Andrea Lekics is tulajdonképpen mentor nekem. Támogatnak a védekezés apró csínyjeinek megtanulásában, illetve Zita támadásban is mindent részletesen elmagyaráz, hogy mit, miért, hogyan és miként kellene csinálni. Ez nagyon értékes számomra.

Az élvonalba egy év kihagyást követően – éppen Kukely nagyszerű teljesítményének is köszönhetően – visszajutott Békéscsaba december 21-én, idegenben játszik először az idényben az FTC-vel.

A Békéscsaba elleni meccset nagyon várom, hiszen a volt csapatomról, a nevelőegyesületemről van szó. A testvérem, Klára, illetve a legjobb barátnőim is ott játszanak, alig várom azt az összecsapást. Emellett nyilvánvalóan a Győr elleni mérkőzéseket emelném ki, hogy megmutathassuk, mi vagyunk a jobb csapat! 

– tekintett előre Kukely Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában