Bajnoki rajt

2022.08.31. 10:08

Erősítettek a csabai kosarasok

Békésről és fiatalokkal a B-csapatából erősített a Békéscsabai Kosárlabda Klub, így idén is célba veszik a magasabb osztályt a Viharsarokban.

G. P.

Illusztráció /shutterstock.com/

A júniusi négyes döntőben a harmadik helyen végzett a Békéscsabai KK NB II-es férfi kosárlabda-csapata, ami nem ért feljutást az NB I. B Zöld csoportjába, ám mégis lett volna lehetőség a magasabb osztályban való szereplésre, amelyre az együttes felkérést kapott a Magyar Kosárlabda Szövetségtől.

– Minden követ megmozgattunk egy esetleges NB I B.-s indulásért, de július közepén eldőlt, hogy újra az NB II-es bajnokságban fogunk szerepelni – mondta Jancsika Árpád, a kispadról nyáron négy év után felálló edző, a csapat technikai vezetője.

Sokat nem búslakodtak a csapat háza táján, hanem máris a jövő évi játékoskeret összeállításán kezdtek el fáradozni.

– Salamon Tamás és Vas Botond a fővárosba költözik, Perák Denis pedig visszatért Szombathelyre. Korcsmáros Csaba, Farkas Gergő és Vágvölgyi Ákos sem folytatja Békéscsabán, utóbbi egy időre szünetelteti a játékot – beszélt a távozókról Jancsika Árpád, aki az előző szezonban még Békésen dolgozó Laczkó Róbertnek adta át a karmesteri pálcát.

– Szeretném megköszönni a szurkolóknak, vezetőségnek, játékosoknak az elmúlt négy évben a támogatást, úgy gondolom remek munkát végeztünk – mondott köszönetet a szakember.

Megtudtuk, hogy a csapat többi játékosával sikerült megegyezni a folytatásról. Hozzájuk csatlakozik Békésről az irányító Balog Gábor, valamint a bedobó Nikola Szolevics, aki korábban már játszott békéscsabai színekben. A Békéscsabai KK B csapata nem indul az NB II-ben onnan öt fiatal, Scherber Kristóf, Csák Dániel, Vodila Bence, Sebők Vilmos és Oláh Dominik kerül fel a „nagyokhoz”.

– A csapat augusztus 8-án elkezdte a felkészülést a következő szezonra, augusztus második felében már edzőmérkőzések is szerepelnek a programban, egyet, Gyulán már le is játszottunk – tért át a felkészülésre Jancsika. 

– Szerdán rendezzük a gyulaiak elleni visszavágót, majd vasárnap összecsapunk az NB I. B Piros csoportjában játszó Nagykőrössel, szeptember 10-én a szerb másodosztályú Nagykikindával, 14-én Békéscsabán a Hódmezővásárhellyel és a tervek szerint 26-án idegenben a Piros csoportos DEAC-al is. Szeptember végén szereznénk vendégül látni a Nagykikinda csapatát. A bajnokság október első hétvégéjén kezdődik, a cél idén ugyanaz, mint tavaly, a feljutás kiharcolása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában