Kick-boksz

2022.08.21. 19:15

Bevették magukat Csongrádra

Az elmúlt hetekben Csongrád volt a hazai kick-boksz élet központja. A Békés Megyei Harcművész Szövetség beszámolója szerint az alföldi kisvárosban rendezte meg nemzetközi edzőtáborát a budapesti Halker-Király Team, itt tartották meg a magyar válogatott point-fighting edzőtáborát Csikós Péter szövetségi kapitány vezetésével, akinek egyik segítője a békéscsabai Debreczeni Dezső volt. Csongrádon tréningezett több napon keresztül az orosházi Puravecz Péter mester irányította formagyakorlat válogatott is. A keret egy jelentős része a Gyopárosfürdőn tartott intenzív tábor után érkezett Csongrádra. A fiatal tehetségek a szeptember végén az olaszországi Jesolóban sorra kerülő a WAKO junior, kadét és gyermek kick-box világbajnokságra készülnek gőzerővel.

– A negyedik nap után összeérett a társaság, beszélgettek, barátkoztak egymással, tanácsot kértek a másiktól a fiatalok. Formálódik a közösség és igazi csapatot alkotva utazhatunk ki a fontos világversenyekre. Minden edző, aki elkísérte a csapatot, segítőkész, nagyon hasznos észrevételeik voltak, jó összhangban vagyunk – értékelt Puravecz Péter.

A táborban került sor az edzők és versenybírók továbbképzésére, illetve a bírói vizsgákra is. Az oktatást Szabó Gábor nemzetközi bíró, a Magyar Kick-box Szövetség bírói bizottságának vezetője és helyettese, a füzesgyarmati Gasparik Róbert mester vezényelte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában