Sakk

2022.08.22. 12:33

Az orosházi Kakuk Sándor lett a megyei bajnok

Harmincharmadik alkalommal rendezték meg az elmúlt napokban az orosházi Székács József Evangélikus Általános Iskola és Gimnáziumban az Id. Bacsur Imre-sakkemlékversenyt, melyen minden esztendőben az egyéni Békés megyei bajnoki címért is zajlanak a küzdelmek.

G. P.

Fotó: Shutterstock

Az A csoportban 18 sakkozó ült asztalhoz és 7 fordulón keresztül zajlottak a partik. A B-jelű csoportban az ifjúságiak és az 1800 Élő-pontszám alattiak szerepeltek, 11-en.

Az A csoportban három forduló után még vezetett az Egyesült Államokból érkező Derek Wu, akitől a szombati nap után Egresi Máté vette át a vezetést. Az utolsó nap után már nem változott a sorrend, 6,5 ponttal az ajkai FIDE-mester szerezte meg az elsőséget. A B csoportban a szegedi Vad Roland Tibor, míg az U2000-es értékszám kategóriában a pécsi Járó Benjaminé lett az első hely. A Békés megyei bajnok az orosházi Kakuk Sándor lett.

F

otó: Für Henrik
 

Végeredmény. A csoport: 1. Egresi Máté (Ajka) 6,5 pont, 2. Derek Wu (amerikai 5,5, 3. Miszler Levente (Szeged) 4,5. U2000 értékszám kategória: 1. Járó Benjamin (Pécs) 4, 2. Mónus Zoltán (Orosháza) 3,5, 3. Márkus Molli Amina (Szeged) 3. B csoport: 1. Vad Roland Tibor (Szeged) 6, 2. Szamkó Hanna (Szeged) 5,5, 3. Szamkó Szabolcs (Szeged) 4,5, 4. Schneider György (Orosháza) 4,5, 5. Győri Gábor (Makó) 4, 6. Vámosi Péter István (Békéscsaba) 4.

Legeredményesebb ifjúsági: Bácsi Kristóf (Orosháza) 3. Legeredményesebb 14 év alatti: Győri Bálint (Makó) 3. Legeredményesebb szenior: Restás Péter (Makó) 3. Legeredményesebb 70 év feletti szenior: Váczi Sándor (Orosháza) 3. Legeredményesebb orosházi: Kakuk Sándor (Orosháza) 4,5.

A Békés megyei bajnokság díjai: 1. Kakuk Sándor 4,5, 2. Zalai Mihály 4,5, 3. Kunos Zoltán (mindhárom Orosháza) 4. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában