Országos bajnokság

2022.07.11. 14:09

Két aranyat és egy ezüstöt hoztak haza a csabai atléták

Két aranyéremmel és egy ezüsttel zárta a miskolci atlétikai centrumban megrendezett U20-U23-as országos bajnokságot a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club. A főszerepet soraikból ezen a napon a középtávfutó Karsai Gábor és a gyalogló Zahorán Petra játszotta.

G. P.

Karsai Gábor 5000 méteren a fiatalabbaknál remekelt és győzött, 14:35,76 perces ideje ráadásul egyéni csúcs és nem sokkal marad el az U23-asoknál bajnoki címet szerző 14:32,40-es idővel záró PVSK-s Lomb Ádámétól.

A másik aranyat Tóth Sándor mesteredző gyaloglótanítványa szerezte, a múlt héten az ifjúsági Európa-bajnokságon ezerötszázon döntőző Zahorán Milán nővére, Zahorán Petra az U23-as korosztályban győzedelmeskedett.

– Karsai Gábor ötezer méteren egyéni csúccsal nyerte meg a bajnokságot ismét bizonyítva, hogy a magyar atlétika élvonalához tartozik – méltatta versenyzőjét Tóth Sándor vezetőedző. – Ismét ragyogóan futott a tizenkét és fél körös versenyben, több mint fél másodpercet vert a veszprémi Honti Marcellra, kétség sem férhetett győzelméhez. Teljesítményével kiérdemelte a hétvégi maribori junior válogatott viadalon való részvételt, ahol öt ország atlétái között javíthat tovább egyéni legjobbján. Zahorán Petra az ötezer méteres gyaloglásban aratott rajt-cél győzelmet, és teljesítményével még engem is meglepett. A tavalyi gyalogló bajnokság óta sérülés miatt nem tudott igazi edzésmunkát végezni. A küzdenitudása, a szíve röpítette a versenyzőmet a győzelme felé. Döme Adél rúdugrónk a második helyen végzett, míg a fiatalabbaknál négyszáz méter gáton induló Szilágyi Patrícia egyéni csúccsal végzett az ötödik helyen.

A Kopp Békéscsabai AC eredményei. Férfi. Junior, U20. 5000 m. Bajnok: Karsai Gábor (edző: Tóth Sándor) 14:35,76. Női. Utánpótlás, U23. 5000 m-es gyaloglás. Bajnok: Zahorán Petra 24:30,88 (edző: Tóth Sándor). Rúdugrás: 2. Döme Adél 350 cm. Junior, U20. 400 m gát: 5. Szilágyi Patrícia 1:08,15.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában