Labdarúgás - NB III.

2022.07.21. 17:21

Az újonc Körösladány is sikerrel hangolt a rajt előtt

A labdarúgó NB III. jövő hétvégi rajtjára hangoló Békéscsaba 1912 Előre második csapata és a harmadosztályba újoncként frissen feljutott Körösladány MSK is felkészülési mérkőzésen tesztelt a hét közben.

Papp Bálint

Fotó: shutterstock.com

A labdarúgó NB III. jövő hétvégi rajtjára hangoló Békéscsaba 1912 Előre második csapata a nagy múltú, 1944-ben első vidéki csapatként magyar bajnokságot nyerő Nagyváradi AC-t fogadta felkészülési mérkőzésen. A jóval szerényebb jelennel bíró vendégek ellen gólfesztivált rendezett a fiatal lila-fehér együttes. Ahogyan a csabai klubhonlap beszámolt róla, a Nagyvárad az elmúlt idényben megnyerte a román III. ligát, de elveszítette az osztályozót, ami megtörte a tulajdonosok lendületét, akik így a megyei bajnokságba nevezték csak a gárdát. Mindez csapatépítéssel is jár, ráadásul gyakorlatilag egy hete kezdték el a felkészülést. A rendkívül fiatal játékosokból álló váradi garnitúra némileg megilletődötten futballozott, a hazaiak végig nagy fölényben játszva, szinte tetszés szerint érték el a góljaikat. Az NB III.-ba újoncként feljutott Körösladány is győzött a szegedi Grosics Akadémia megyei első osztályú második csapata ellen. 

Békéscsaba 1912 Előre II.–Nagyváradi AC (román) 9–2 (5–1)

Felkészülési mérkőzés. Békéscsaba, Labdarúgó Akadémia. Békéscsaba II.: Tóth A. – Kártyás, Bacsa, Babinyecz, Szabó Zs. – Bónus, Trescsula – Cservenák, Marik S., Talpalló N. – Pap Sz. Csere: Orvos László (kapus), Varga T., Kovács Zs., Sipaki, Csák, Burai, Szederkényi. Edző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor. G.: Pap Sz. a 12., 55. és 57., Talpalló N. a 21., Szabó Zs. a 25., 35. és 73., Trescsula a 32. és 84., ill. Padurean (19.) Ciocan a 77. percben.

Nagy Sándor: – A korábbi mérkőzéseinkhez képest frissebben és pontosabban mozogtunk, igaz nem ütköztünk jelentősebb ellenállásba. Így is elérte a célját a mérkőzés, támadójátékban láttunk olyan elemeket, amelyeket a bajnokságban is szeretnénk megmutatni, de azért még hibák is tarkították a játékot.

Grosics Labdarúgó Akadémia II.–Körösladány MSK 0–2 (0–2)

Felkészülési mérkőzés. Gyula. Körösladány: Szabó M. – Papp D., Wéber, Talpalló Á., Illés – Pusztai, Zelenyánszki, Ruzsa – Csicsely, Burai, Czirok. Csere: Kertész (kapus), Wéber, Malkócs, Bakk, Murvai, Szántó, Kiisari, Farkas J., Pohl. Vezetőedző: Ekker Attila. G.: Burai, Zelenyánszki.

Ekker Attila: – A fiúk hozzáállására eddig sem volt panasz, ám most már a játékunkban is akadtak biztató jelek, szépen haladunk előre a tervezett úton.

A megyei bajnokságokban induló együttesek közül is többen edzőmeccset játszottak. 

A Békés megyei vonatkozású eredmények: Szarvasi FC–Hódmezővásárhelyi FC 1-2, Csongrádi TSE–OMTK-Rákóczi 3–0, Csabacsűdi GYLSE–Végegyházi SE 1–6, Csanádapácai EFC–Kaszaper FC 3–5, Orosházi MTK-ULE 1913–Szentesi Kinizsi-SZTE 2–4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában