Atlétika

2022.06.03. 12:12

Két díjat is kapott Amerikában Novák Natália

Az Egyesület Államokból érkezett a hír, hogy Novák Natália, a Kopp Békéscsabai AC sportösztöndíjasa egyeteme tanszékvezetőjétől immár második alkalommal kapta meg kiemelkedő munkájáért a Legacy Awardot, vagyis a „Jó tanuló-jó sportoló” díjat.

Az Egyesület Államokból érkezett a hír, hogy Novák Natália, a Kopp Békéscsabai AC sportösztöndíjasa egyeteme tanszékvezetőjétől immár második alkalommal kapta meg kiemelkedő munkájáért a Legacy Awardot, vagyis a „Jó tanuló-jó sportoló” díjat. Nem ez az egyetlen elismerés, amit kiérdemelt a fiatal futó: a College Sports Information Directors of America a tanulmányokban és a sportban egyaránt kiemelkedő teljesítménye alapján ugyanis a CoSIDA Academic All-District® Women’s Track&Field/Cross Country Team-díjat ítélte oda a kommunikáció és médiatechnológia szakon tanulmányait befejező versenyzőnek.

Novák Natália rögtön bizonyította, hogy mennyire kiérdemelte az elismerést, a hétvégén ugyanis a michigani Allendale-ban megrendezett Nationals-on (az USA egyetemi sportjának nemzeti bajnoksága), 800 és 1500 méteren is elindult. A hosszabbik táv előfutamából az 5. helyről nagyot hajrázva a 2. legjobb idővel (4:23,05) jutott a döntőbe. A 800 méteres szám előfutamában rögtön beállt az első helyre, és tartotta a pozícióját, amikor 20 méterrel a cél előtt ráléptek a sarkára, amitől lejött a cipője. A versenyt befejezte egy cipőben is, de csak a 7. helyet tudta megszerezni futamában, így 800 méteren nem jutott be a döntőbe. Ideje: 2:13,47.

Az 1500-as döntőben 200 méterrel a vége előtt a 6. helyen állt, végül a 10. lett, kevesebb, mint egy másodperccel lemaradva a nyolcszemélyes dobogóról. Ideje: 4:25,26. Csapata, az Academy of Art University a 4. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában